vineri, 29 martie, 2024

Printesa Madeleine a Suediei va debuta ca scriitoare cu o carte pentru copii

Distribuie:

Publicat:

Prinţesa Madeleine a Suediei va debuta ca scriitoare în luna iunie a acestui an cu o carte pentru copii, pe care a scris-o în colaborare cu alţi autori şi care vizează drepturile omului, au anunţat luni reprezentanţii Palatului Regal şi ai unei edituri suedeze, citaţi de DPA, potrivit agerpres.ro.

 

Prinţesa suedeză, în vârstă de 36 de ani, este cel mai tânăr dintre cei trei copii ai regelui Carl XVI Gustaf şi ai reginei Silvia şi este interesată de mulţi ani de chestiunea drepturilor copiilor.

Într-un mesaj publicat pe contul ei de Instagram, prinţesa Madeleine a declarat: "Sunt foarte încântată să împărtăşesc în sfârşit cu voi o carte, care, sper eu, le va arăta copiilor cât este de important să te aperi pe sine şi să le spui oamenilor atunci când simţi că ceva nu este corect".

Cartea se intitulează "Stella och hemligheten" ("Stella şi Secretul") şi se adresează elevilor de şcoală primară şi părinţilor lor.

Prinţesa Madeleine şi Karini Gustafson-Teixeira, una dintre consilierele prinţesei suedeze, au scris povestea originală şi au colaborat cu jurnalista Marie Oskarsson pentru a o dezvolta. Ilustraţiile acestui volum au fost create de Stina Lovkvist.

World Childhood Foundation îşi celebrează cea de-a 20-a aniversare în acest an. Obiectivele fundaţiei includ acţiuni de prevenire, pentru a evita situaţiile în care copiii devin victime ale violenţei şi abuzului sexual.

Editura care va publica acest volum, Bonnier Carlsen, este specializată în literatură pentru copii, adolescenţi şi tineri adulţi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img