News Flash:

Proaspetii absolventi de liceu ridica numarul somerilor din Vaslui

19 Iulie 2013
1815 Vizualizari | 0 Comentarii
absolventi bacalaureat
De la terminarea primei sesiuni a examenului de bacalaureat si pana in prezent, la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vaslui s-au prezentat aproape 180 de absolventi din judet. Potrivit AJOFM Vaslui, pana acum 178 de absolventi s-au prezentat la sediul agentiei pentru a se inscrie pe listele cu persoanele in cautarea unui loc de  munca. Aceasta este una din conditiile principale pentru ca absolventii, indiferent daca au sau nu diploma de bacalaureat, sa beneficieze de indemnizatie de somaj. 

Conform legislatiei in vigoare, absolventii trebuie sa se prezinte in in termen de 60 de zile de la terminarea scolii la agentiile de ocupare a fortei de munca in raza carora isi au domiciliul.

"in situatia in care un absolvent promoveaza examenul de Bacalaureat, acesta are in continuare obligatia sa se prezinte in intervalul 1 iunie – 29 iulie, deoarece este considerat absolvent din momentul in care a finalizat anul terminal si are situatia inchisa la toate materiile. Daca absolventii aflati in una din situatiile prezentate nu vin in intervalul de 60 de zile de la absolvire, ei au dreptul sa se prezinte in continuare sa se inregistreze ca persoane in cautarea unui loc de munca, dar nu vor avea dreptul la indemnizatie de somaj", a precizat Laura Toporascu, purtatorul de cuvant al AJOFM Vaslui.

De asemenea, elevii care au ramas corigenti si nu au situatia incheiata, acestia se pot prezenta tot in termen de 60 de zile de la promovarea examenului de corigenta.

Sursa adevarul.ro

absolventi liceu someri ajofm vaslui bacalaureat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0855 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027534 (s)