News Flash:

Probioticele nu sunt de ajuns! La ce trebuie să mai fii atent când iei antibiotice

18 Mai 2022
218 Vizualizari | 0 Comentarii
PASTILE MEDICAMENTE 990x557

Ai luat antibiotic recent? Atunci este important să îți refaci flora intestinală și să-ți ajuți ficatul. Deși antibioticele sunt vitale în anumite probleme de sănătate, abuzul de antibiotice dăunează grav organismului.

Antibioticele sunt medicamente care au ca scop salvarea vieții pentru infecții bacteriene, cum ar fi de exemplu, prezența streptococului în gât. Însă acestea trebuie administrare obligatoriu numai la recomandare medicului. Rolul lor este esențial și salvează vieți prin simplu fapt că au puterea de a ucide bacteriile care provoacă infectarea organismului și împiedică răspândirea acestora în corp. Însă, uneori, mai ales la români, antibioticele sunt prea des folosite și din păcate greșit. Mulți dintre noi luam antibiotice pentru infecții virale, lucru total greșit. Antibioticele, spun constant medicii, nu pot ucide virușii.

Mai mult, antibioticele nu ucid doar bacteriile rele ci și pe cele bune. De multe ori, acestea își lasă amprenta și asupra imunității sau a digestiei.

În timp ce antibioticele au beneficii vitale pentru sănătate în anumite situații, ele alterează microbiomul, afectând chiar intestinul. Mai exact, majoritatea antibioticelor pot provoca, de asemenea, schimbări pe termen lung în peisajul bacterian al intestinului, potrivit doctorulzilei.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1424 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046243 (s)