sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Problema! In cat timp ar construi romanii o cale ferata pe care chinezi au facut-o in doar 9 ore?

Distribuie:

Publicat:

Un grup de 1.500 de muncitori chinezi a reusit sa construiasca o caleferata, ce urmeaza sa deserveasca un nod feroviar, in doar noua ore. Nicio indoiala, si romanii ar fi reusit aceasta performanta, daca ar fi avut aceeasi parere despre munca si daca ar fi facut-o cu cap, fara sa fure. Cum niciunul dintre elementele mentionate nu le prea regasim, e clar de ce in 2017, in Romania, nu a fost dat in folosinta niciun kilometru de autostrada!

Lucrarea, ce a avut loc in provincia Fujian din sudul Chinei, face parte dintr-un proiect vast, calea ferata Nanlong, cu o lungime de 246 de kilometri, care va facilita legaturile feroviare dintre sud-estul Chinei si zona centrala a statului asiatic. Pe langa cei 1500 de muncitori, constructia a implicat si utilizarea a sapte trenuri si  23 de excavatoare, iar rezultatele finale au inclus si instalarea echipamentelor pentru semnalizarea si monitorizarea traficului.

Managerul lucrarii, Zhang Dasong, spune ca performanta a fost reusita prin gruparea strategica a muncitorilor, astfel incat acestia sa poata executa cat mai multe sarcini simultan. Se asteapta ca prroiectul de infrastructura sa fie finalizat pana la finalul acestui an si se mai mentioneaza ca trenurile ce vor opera pe calea ferata vor circula cu cel putin 200km/h. Dupa ce urmaresti o astfel de executie, parca-ti vine sa ceri sa le declaram razboi, ca-n celebrul banc de pe vremea comunistilor, cu Statele Unite, ca poate ne ocupa..

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img