vineri, 19 aprilie, 2024

Probleme din cauza lipsei sexului. Nu le poti ignora!

Distribuie:

Publicat:

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla in corp cand ai o perioada de abstinenta sexuala? Indiferent de motive, boli ori despartiri, pot aparea probleme din cauza lipsei sexului.

Poate fi vorba despre un anumit tip de disfunctionalitate genitala, despre o decizie personala sau, pur si simplu, despre o metoda de a pune punct relatiei actuale; toate motivele care indica abstinenta pe plan intim pot avea urmari serioase in ceea ce priveste sanatatea. Mai precis, se pot declansa probleme din cauza lipsei sexului, si este bine sa le stii.

Scade rezistenta sistemului imunitar

Studiile in domeniu arata ca activitatea sexuala regulata contribuie pozitiv la sanatatea sistemului imunitar. Prin urmare, daca nu mai faci dragoste, nu mai beneficiezi de proprietatile pozitive asupra imunitatii, iar aceasta devine vulnerabila in fata bolilor si a infectiilor.

Se reduce apetitul sexual

Expertii in domeniu sunt impartiti in 2 tabere cand vine vorba despre acest efect. Unii spun ca trebuie sa ai o viata sexuala activa ca sa mentii libidoul la cote ridicate. Acestia cred ca atunci cand renunti sa mai faci dragoste, apetitul pentru sex scade si nu mai „raspunde“ cand ai activitate sexuala. Sunt voci avizate care sustin ca libidoul creste in perioada abstinentei, pentru ca intervine „dorul“ de a face dragoste. Pana la urma, scaderea si cresterea libidoului depind de fiecare persoana in parte, respectiv de stilul sau de viata.

Probleme din cauza lipsei sexului: Creste nivelul de stres

Cercetarile in domeniu efectuate de experti in sexualitate sugereaza ca persoanele care fac sex mai rar se confrunta cu o crestere a tensiunii arteriale atunci cand infrunta o situatie stresanta. Abstinenta la femei poate avea un impact negativ major asupra capacitatii de a depasi momentele tensionate.

Favorizeaza bolile cardiovasculare

De-a lungul timpului au aparut numeroase dovezi care indica faptul ca o viata sexuala activa este in stransa legatura cu o sanatate mai buna a inimii. In urma activitatii intime, inima beneficiaza de proprietati hormonale si aerobice. Este lesne de inteles ca pe perioada abstinentei, inimii nu-i mai sunt furnizate beneficiile aferente sexului.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img