joi, 25 aprilie, 2024

Probleme in judetul Vaslui.Zeci gospodarii au fost inundate. Un drum este blocat-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Zeci de gospodarii din localitatea vasluiana Doagele au fost inundate.Raul Barlad a revarsat iar un drum judetean este blocat de ape.

Localitatea Doagele din judeţul Vaslui a rămas practic izolată din cauza unui drum judeţean acoperit cu apă. Este vorba despre drumul judeţean 241C, care face legătura între drumul naţional 2F Vaslui – Bacău. Un râu a revărsat peste un podeţ, nivelul apei depăşind 50 de centimetri.Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU, dar, drumul era acoperit de ape şi nu se putea ajunge în localitatea Doagele. Pompierii dar şi prefectul şi subprefectul judeţului au rămas blocaţi pe drum. După câteva zeci de minute ehipele de la ISU au reușit sa se apropie de zona afectată și auacționat pentru evacuarea apei din cele 30 de gospidării inundate.

“La intervenţie au fost trimise şase autospeciale, cu cinci motopompe, două de mare capacitate, care intervin în primul rând pentru deblocarea drumului. Nu există case inundate şi nici persoane evacuate din locuinţe, apa intrând în curţile gospodăriilor”, a declarat responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Judeţul Vaslui se află, duminică, sub cod portocaliu de inundaţii, avertizare hidrologică valabilă în intervalul orar 12.00 – 24.00 pe râul Bârlad, pe sectorul cuprins între staţiile hidrologice Băceşti şi Vaslui, din cauza propagării viiturilor formare anterior în amonte.

În acest context, la nivelul ISU Vaslui au fost adoptate o serie de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea. Astfel, a fost operaţionalizată grupa operativă a inspectoratului, au fost pregătite mijloacele de intervenţie specifice şi au fost pre-alarmate turele libere ale inspectoratului.

“Evoluţia fenomenelor hidrologice este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean din cadrul inspectoratului, fiind primite informări periodice privind evoluţia situaţiei din teren de la celelalte structuri implicate în gestionarea fenomenelor hidrologice”, susţin reprezentanţii ISU Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img