joi, 18 aprilie, 2024

Probleme majore în Germania: Lipsa mâinii de lucru a atins un nivel record

Distribuie:

Publicat:

Lipsa de mână de lucru calificată a atins un nou nivel maxim în Germania şi afectează aproape jumătate dintre companii, conform unui sondaj al Institutului german de Investigaţii Economice (Ifo), relatează agenţia EFE.

Circa 49,7% dintre companiile chestionate au spus că simt impactul lipsei de personal, faţă de 43,6% în aprilie, conform sondajelor trimestriale pe care Ifo le realizează începând din 2009.

"Tot mai multe companii se văd obligate să îşi limiteze activităţile deoarece pur şi simplu nu găsesc personal suficient", a explicat expertul Ifo pentru piaţa muncii, Stefan Sauer, într-un comunicat, adăugând că pe termen mediu şi lung este de aşteptat ca situaţia să se înrăutăţească, potrivit Agerpres.ro.

Sectorul cel mai afectat este cel al serviciilor (54,2%), în frunte cu sectorul hotelurilor şi organizării de evenimente (64%).

În industrie, 44,5% dintre companiile participante la sondaj au dificultăţi în găsirea de personal, în special cele din sectorul producţiei de alimente (58,1%) şi în cel al derivatelor din metal (57%).

Circa 41,9% dintre companiile din comerţul cu amănuntul sunt afectate de această problemă, precum şi 39,3% dintre cele din construcţii şi 36% dintre firmele din comerţul cu ridicata.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img