News Flash:

PROBLEME pentru batranul Big Ben

28 August 2015
1365 Vizualizari | 0 Comentarii
Cel mai cunoscut ceas din lume, Big Ben, plasat in turnul de nord al Palatului Westminster din Londra, a fost prins recent in flagrant delict de inexactitate, indicand ora cu pana la sase secunde avans, relateaza marti AFP.

Big Ben marcheaza ora in avans de aproape 15 zile, intrerupand emisiunile radio ale BBC si BBC World Service, care utilizeaza sunetul ceasului in direct. 'Nu stim cum s-a intamplat', a spus marti la BBC Ian Westworth, unul dintre cei trei ceasornicari de la Westminster. 'Este un ceas vechi de 156 de ani... si este oarecum capricios. Inchipuiti-va la volanul masinii timp de 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an in ultimii 156 de ani', a adaugat el.

'Trebuie sa facem progresiv o schimbare, fie adaugand monede vechi de cate un penny pentru accelerare, fie luand din greutate pentru incetinire', a afirmat Westworth. Procesul este destul de delicat, primele tentative de potrivire provocand intarzierea ceasului. 'A fost nevoie sa ne urcam acolo sus aproape in fiecare zi sa il potrivim', a mai spus ceasornicarul, adaugand ca frecventa obisnuita a ascensiunilor fiind de obicei de trei pe saptamana.

Numele de Big Ben este folosit adesea pentru a desemna turnul care adaposteste clopotul de 13,7 tone ce suna orele si marcheaza diferit sferturile de ora.

In ce priveste originea numelui sau exista doua teorii: prima face referire la inginerul Benjamin Hall, al carui nume este inscris pe clopot, si cea de-a doua ca ar fi fost botezat Big Ben in cinstea lui Ben Caunt, pugilist de categorie grea din anii 1850, incheie AFP.

big ben
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0860 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023375 (s)