vineri, 19 aprilie, 2024

Procedura insolventei persoanelor fizice, amanata cu sapte luni

Distribuie:

Publicat:

Executivul a aprobat prorogarea pana la 1 august 2017 a intrarii in vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat transmis vineri de Guvern.

„Amanarea cu inca sapte luni a intrarii in vigoare a acestui act normativ s-a stabilit in conditiile in care pentru aplicarea noilor reglementari este nevoie de un sistem complex: infiintarea a 42 de comisii de insolventa la nivel teritorial, a aparatului tehnic necesar si adoptarea normelor de aplicare a legii. Pentru ca aceste noi structuri sa poata functiona, trebuie alocate resurse umane si financiare. Mai exact, este nevoie de specialisti care vor parcurge o etapa de pregatire profesionala cu durata intre una si trei luni”, precizeaza Guvernul.

Neprelungirea termenului de intrare in vigoare a Legii nr. 151/2015 „ar determina imposibilitatea aplicarii procedurii administrative de insolventa pe baza de plan de rambursare si a procedurii simplificate de insolventa, in conditiile inexistentei, respectiv, subdimensionarii structurilor administrative de implementare”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img