vineri, 19 aprilie, 2024

Procurorii cer inchisoare cu executare pentru Constantin Nita, fost ministru al Energiei

Distribuie:

Publicat:

Procurorii au cerut, la instanta suprema, in ultimul termen al dosarului in care fostul ministru al Energiei Constantin Nita este acuzat de trafic de influenta, condamnarea acestuia la o pedeapsa medie, cu executare. De asemenea, confiscarea a peste 300.000 lei si 30.000 de euro, dar si mentinerea sechestrului si pastrarea cautiunii de 150.000 de lei.

“Sunt extrem de dezamagit de propunerea Parchetului, ma asteptam la aceasta pozitie. Regret ca sunt intr-o asemenea situatie. (…) Nu i-am pretins niciodata lui Urdareanu nimic, nici bani, nici alte foloase. Nu am participat la nicio semnare de contract. Nu stiu sume. Nu am stiut nici societatea care a incheiat contractul cu UTI, nu am luat niciun ban din acea societate. Urmariti circuitul banilor. (…) Sunt acte contabile, documentele pot fi puse la dispozitie. Nu-mi insusesc nicio afirmatie a Parchetului. (…) Nu exista nicio suspiciune ca eu vreodata as fi cerut ceva la cineva. Va asigur ca am incredere intr-o judecata dreapta pentru ca nu cred ca pot fi condamnat pentru niste fapte pe care nu le-am facut”, a declarat Constantin Nita, in ultimul cuvant in fata magistratilor.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au ramas in pronuntare pentru data de 23 mai.

La termenul din 11 aprilie, fostul ministru al Energiei Constantin Nita a fost audiat, acesta declarand ca nu a luat bani de la denuntatorul din dosar. Nita le-a spus magistratilor ca Tiberiu Urdareanu l-a suspectat de prostie, cand a spus ca ar fi primit bani la un hotel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img