News Flash:

Procurorul Vasile Selaru a fost suspendat din magistratura

15 August 2014
2279 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorul Vasile Selaru din Vaslui a fost suspendat din magistratura, ca urmare a ramanerii definitive a masurii arestarii preventive luate fata de el, dupa ce acesta ar fi primit bani de la mai multe persoane, in schimbul promisiunii ca va interveni la unii magistrati, pentru solutii favorabile.

 Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, luni, suspendarea din functia de procuror a lui Vasile Selaru, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, ca urmare a ramanerii definitive a masurii arestarii preventive luate fata de acesta.

"Hotararea Sectiei pentru procurori a CSM a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si 62 alin. (1) lit. a¹) si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare", potrivit CSM.

Procurorul din cadrul Parchetului Tribunalului Vaslui a fost arestat, in 28 iulie, decizia ramanand definitiva. Decizia magistratilor ieseni a fost luata la solicitarea procurorilor DNA, dupa mai multe ore de audieri si de suspendare a sedintei de judecata.

 Potrivit procurorilor anticoriptie, la sfarsitul anului 2013, motivand ca are influenta asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, procurorul Vasile Selaru i-a promis unei persoane ca va face demersuri pentru solutionarea favorabila a unei cereri de recurs.

In acest context, el i-a cerut cu imprumut persoanei respective suma de 13.000 de lei, fara a stabili un termen clar de restituire. Dupa aproximativ trei saptamani de la primirea imprumutului, procurorul a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pastrata pentru continuarea demersurilor promise.

Procurorii DNA mai spun ca, in 27 mai, Vasile Selaru, lasand impresia ca are influenta asupra unui ofiter de politie din cadrul IPJ Vaslui care avea spre solutionare o cerere de avizare a unei firme de paza, a solicitat suma de 700 de lei, pentru a-l determina pe politist sa rezolve favorabil acea cerere.

Anchetatorii mai noteaza ca, in 29 mai, Selaru i-a promis unei persoane ca va interveni pe langa un procuror de la Parchetul Judecatoriei Barlad care supraveghea cercetarile intr-un dosar penal, acceptand pentru aceasta interventie cazarea intr-un imobil de pe litoralul romanesc. Pentru a crea acestei persoane convingerea ca influenta pe care o are asupra procurorului de caz este reala, in 30 mai Selaru a mers la sediul Parchetului Judecatoriei Barlad, unde a intrat o perioada scurta de timp.

Vasile Selaru lucreaza la Parchetul Tribunalului Vaslui ca procuror criminalist, avand o vechime de 18 ani in magistratura. El a candidat, anul trecut, la functia de prim-procuror la Parchetul Tribunalui Vaslui, iar in cursul acestui an a candidat la functia de prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Vaslui, insa fara succes.scrie mediafax.ro


vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043801 (s)