vineri, 19 aprilie, 2024

Producția de gaze Gazprom s-a prăbușit – Cel mai scăzut nivel din 2008

Distribuie:

Publicat:

Gazprom a înregistrat o scădere a producţiei zilnice de gaze naturale la cel mai mic nivel din 2008, potrivit unui calcul Bloomberg publicat luni.

Scăderea producţiei a survenit pe măsură ce Rusia a încetinit fluxurile de gaze către Europa, invocând provocările tehnice generate de sancţiunile occidentale, a raportat Insider, potrivit Mediafax.

Producţia Gazprom în iulie a fost de 774 de milioane de metri cubi pe zi — cu 14% mai mică decât în ​​iunie, conform calculelor Bloomberg. Producţia companiei din acest an până în prezent este cu 12% mai mică decât în ​​aceeaşi perioadă din 2021.

În general, exporturile Gazprom din iulie către ţările din afara fostei Uniuni Sovietice au scăzut cu aproximativ un sfert, chiar dacă aprovizionarea zilnică către China a crescut constant, potrivit Bloomberg.

Europa depinde de Rusia pentru 40% din nevoile sale de gaze naturale, cum ar fi gătitul în case şi aprinderea centralelor electrice. Întrucât Rusia este un furnizor important de gaze naturale pentru Europa, criza gazelor naturale a făcut ca preţurile să crească în acest an, sprijinind, la rândul său, cuferele Kremlinului.

Continaurea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img