marți, 19 martie, 2024

Producția rachetelor HIMARS ar putea fi mutată mai aproape de linia frontului – Rheinmetall negociază cu grupul american Lockheed Martin

Distribuie:

Publicat:

Întreprinderea germană de armament Rheinmetall negociază cu grupul american Lockheed Martin să producă în Germania lansatoare multiple de rachetă de tip  (High Mobility Artillery Rocket System) M142, foarte eficiente în Războiul din Ucraina, dezvăluie Reuters CEO-ul german Armin Papperger, relatează Le Figaro, potrivit news.ro.

Obiectivul Rheinmetall este ”să încheie un acord”, în timpul Conferinţei Securităţăii de la Munchen (MSC) – prevăzută la 17 februarie.

”Avem tehnologia în vederea producerii ogivelor şi a motoarelor de rachetă. Şi avem camioanele pe care să lansăm lansatoarele”, declara duminică Armin Papperger, care mizează pe investiţii de câteva sute de milioane de euro.

Rheinmetall este, de câteva luni, foarte întreprinzător pe piaţa armamantului.

La jumătatea lui ianuarie, compania a lansat construirea unei fabrici de muniţie la Varpalota, în Ungaria. Ea va permite grupului german să producă muniţie de calibrul 30 de milimetri pentru blindata germană de luptă Lynx.

În noiembrie, întreprinderea germană anunţa achiziţionarea producătorului de spaniol de muniţie Expal Systems.

”Rheinmetall speră astfel să ajungă să fie ultimul mare industriaş european”, declară cotidianului francez Le Figaro un consultant în riscuri internţaionale Stéphane Audrand.

Grupul german ”se poziţionează în mod foarte agresiv pentru a torpila acordurile franco-germane”, analizează el.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img