vineri, 29 martie, 2024

Producătorul auto nipon Nissan Motor Co a suspendat producţia în Rusia

Distribuie:

Publicat:

Nissan Motor Co Ltd a suspendat producţia în Rusia în primul semestru al anului fiscal care a început la 1 aprilie, existând perspective reduse de îmbunătăţire a situaţiei, a anunţat marţi Makoto Uchida, directorul general al producătorului auto nipon, transmite Reuters.

Acesta a adăugat, referindu-se la înrăutăţirea conflictului ruso-ucrainean: "Credem că situaţia ar putea deveni mult mai serioasă şi dificultăţile se vor prelungi". Angajaţii au fost informaţi, iar producătorul auto va continua să monitorizeze situaţia şi să reducă impactul, a declarat şeful Nissan la Adunarea Generală a Acţionarilor.

Deja, Nissan suspendase exporturile de vehicule către Rusia, după ce conflictul cu Ucraina a sporit riscurile logistice.

Partenerul de alianţă al Nissan – grupul auto francez Renault – a fost nevoit ca în luna mai să îşi vândă activele către statul rus, prima naţionalizare de amploare încheiată în Rusia după lansarea ofensivei din Ucraina.

Pe lângă vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Avtovaz, grupul auto francez Renault şi-a vândut şi propria uzină din apropiere de Moscova, unde sunt produse automobile Renault şi Nissan, către Primăria capitalei Rusiei. Între timp, celebrul logo al Renault a fost înlăturat de pe faţada uzinei, potrivit Agerpres.ro.

La Adunarea Generală a Acţionarilor, Uchida a declarat că Nissan discută cu Renault privind viitorul alianţei în domeniul vehiculelor electrice (EV). În mai, Renault a anunţat că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img