News Flash:

Producatorii de ciment Holcim si Lafarge, cu operatiuni si in Romania, ar putea fuziona

5 Aprilie 2014
1711 Vizualizari | 0 Comentarii
Holcim si Lafarge, primii doi mari producatori de ciment din lume, cu operatiuni si in Romania, discuta o posibila fuziune, care ar forma o companie cu o capitalizare de peste 50 de miliarde de dolari, au declarat surse apropiate situatiei pentru Bloomberg.

 Discutiile sunt inca intr-o faza preliminara si ar putea conduce la o fuziune de pe pozitii de egalitate a celor doua mari companii din Elvetia si Franta, dar ar putea si esua, mai ales din cauza preocuparilor privind eventuale obiectii ale autoritatilor antitrust, au spus sursele.

O fuziune ar permite Holcim si Lafarge sa-si scada costurile prin combinarea operatiunilor de productie si reducerea capacitatii excedentare.

Actiunile Lafarge au crescut cu pana la 9,7% la bursa din Paris, iar cele ale Holcim cu pana la 5,9% la Zurich.

 Multe dintre fabricile de ciment functioneaza la capacitate redusa, dupa ce recesiunea globala a afectat cererea pentru materiale de constructii.

Ambele companii au facut achizitii costisitoare inaintea crizei financiare, in urma carora au acumulat datorii semnificative. Holcim are in prezent 71.000 de angajati in 70 de tari, iar Lafarge 65.000 de angajati in 64 de tari.

Holcim Romania detine doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Compania are aproximativ 950 de angajati.

Lafarge are operatiuni in Romania pe segmentul cimentului, cu ponderea cea mai mare in vanzari, dar si al betoanelor si agregatelor.

Alaturi de Lafarge si Holcim, un alt jucator important pe piata cimentului din Romania este Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement.

holcim lafarge zurich
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1076 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032257 (s)