sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Profesor de sport, acuzat ca atinge fetele, le vorbeste vulgar si le jigneste

Distribuie:

Publicat:

Scandal la scoala Vasile Goldis din Alba Iulia. Unul dintre profesorii de sport este acuzat de mai multi parinti ca la ore, atinge fetele, le vorbeste vulgar si le jigneste.

A fost deja sanctionat cu 15% din salariu, insa barbatul spune ca toate aceste acuzatii sunt false. Joi, mai multi parinti ai elevilor de clasa a 6-a s-au plans la scoala ca profesorul de sport, un barbat de 60 de ani, are un comportament indecent la cursuri.

Imediat scoala s-a sesizat si l-a penalizat pe professor iar politia si ea a inceput o ancheta. Dascalul spune ca a avut o problema cu o eleva care a lipsit iar de aici i se trag acuzatiile. Mai mult el sustine ca este nevinovat si ca la ora este obligat, prin activitatile impuse de programa, sa aiba un anumit contact fizic cu elevii. Profesorul nu a fost insa suspendat de la ora – dar politistii au preluat ancheta.

Mai multi parinti au mers la director si s-au plans ca, din cauza profesorului de sport, fetele lor nu mai vor sa intre la ora de educatie fizica. Dascalul ar avea un comportament indecent, spun parintii elevelor.

Marcela Daramus, inspector general ISJ Alba: “S-a constituit o comise de cerercetare la nivelul inspectoratului scolar care va supraveghea desfasurarea acestor proceduri legale. Condamnam categoric aceste fapte si poate duce pana la desfacerea contrcatului de munca.”

Profesorul acuzat sustine insa ca este nevinovat, si ca doar a incurajat o eleva care a lipsit mai mult timp sa recupereze orele pierdute.

Viorel Oarga, profesor de sport: “Sunt acuzatii false pe care trebuie sa le resping. M-am apropiat de o eleva mai mult pentru ca a fost o vreme bolnava si a venit la ora de educatie fizica. Eu am pus mana pe umarul ei si am zis bravo, ma bucur ca ai venit la ora de educatie fizica. Sunt situatii la educatie fizica cand se poate realiza un contact fizic.”

Directorul scolii sustine ca profesorul a mai avut si alte reclamatii in trecut.

Ramona Popa – director Scoala Generala “Vasile Goldis” Alba Iulia: “A mai avut in 2012 o condamnare pentru lovirea unor copii – corectie cu matura – care s-a soldat cu un dosar penal si o condamnare de 4 luni cu suspendare. Totul a pornit de la sesizarile parintilor care au reclamanat ca profesorul are un limbaj si un comportament neadecvat fata de elevi. Limbaj vulgar, jigniti copiii, facuti in toate formele. Vorbim de copii cu varste cuprinse intre 8 si 11 anii, ca ar pipai fetele, ca le-ar vorbi vulgar, are un limbaj care denota tenta sexuala.”

Si politistii s-au sesizat iar in zilele urmatoare vor veni si cu primele concluzii. Profesorul preda de 40 de ani si este de mai bine de 20 de ani la aceasta scoala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img