News Flash:

Profesori huseni si vasluieni au protestat ieri in Piata Civica VASLUI.

21 Mai 2014
1709 Vizualizari | 0 Comentarii
Circa 50 de profesori din municipiile Husi si Vaslui, membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, au pichetat ieri Institutia Prefectului. Revendicarile acestora au fost transmise noului prefect vasluian.

Toate aceste nemultumiri au fost reactivate printre cadrele didactice vasluiene in urma unor modificari ale sistemului de salarizare, prin scoaterea sporului de vechime cat si a altor multor benefici.

O actuala revendicare face referire la reintregirea salariilor personalului didactic si didactic auxiliar la nivelul din iunie 2010. Sindicalistii mai cer modificarea modului de calcul al indemnizatiei de dirigentie, care trebuie sa reprezinte 10 la suta din salariul de baza prevazut pentru norma intreaga, plata indemnizatiei consilierilor scolari si psihopedagogilor, regandirea sistemului de salarizare in sistem de plata cu ora, decontarea navetei.

“In acest moment, nu protestam doar impotriva actualei guvernari, ci protestam impotriva intregii clase politice, care, de-a lungul timpului, nu a facut decat sa promita si sa ne minta”, a mai spus Tiplea.

Cadrele didactice mai cer depolitizarea invatamantului, care trebuie sa inceapa prin realizarea unui management bazat pe performanta si nu pe apartenenta la partide. Prezent la discutiile cu sindicalistii, prefectul Andrei Puica le-a dat asigurari ca va transmite lista cu nemultumiri autoritatilor centrale.

 “Intr-adevar problemele din invatamant sunt multiple, iar revendicarile dumneavoastra le voi discuta, pe de o parte la nivel local cu Inspectoratul Scolar Judetean si cu consiliile locale, iar pe de alta parte voi informa pe vice-premierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale si Ioana Petrescu, Ministrul Finantelor Publice.", a declarat prefectul Puica, pentru Adevarul.ro

husi vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038055 (s)