vineri, 29 martie, 2024

Profesorii AMENINTA cu o noua GREVA: “Ne-am saturat!”

Distribuie:

Publicat:

Nemultumiti de promisiunile Guvernului care nu se respecta, profesorii se pregatesc sa faca greva pe 11 septembrie, ziua in care ar trebui sa reinceapa scoala. Cadrele didactice au initiat si o Petitie online semnata deja de multe persoane. „Ne-am saturat si vrem sa facem greva”, spun acestia.

Profesorii anunta ca pe 11 septembrie vor sa porneasca protestul, tocmai pentru a demonstra ca vor sa fie bagati in seama. In acest sens a aparut si o petitie online, semnata de un numar tot mai mare de profesori.

„De ce ne-au mintit ca maresc salariile? De ce nu primim banii restanti? De ce medicii nu vor mai plati impozit pe salariu, dar la profesori nu sunt bani?”, sunt doar cateva dintre nemultumirile formulate de profesori.

Zilele trecute, ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat ca salariatii din sistemul de invatamant nu vor primi la rectificarea bugetara din septembrie plata drepturilor banesti obtinute in urma sentintelor judecatoresti. Pop a adaugat ca se va incerca alocarea sumelor necesare la rectificarea din noiembrie, insa nu se vor putea achita toate restantele, care ajung la circa 700 de milioane la nivel national.

De asemenea, profesorii sunt nemultumiti de conditiile din scoli si nu mai cred promisiunile ministrului Educatiei, conform carora peste doi ani de zile, toate scolile din Romania vor fi conectate la Internet si vor avea camere pentru supraveghere video in interiorul si in curtea scolilor.

Mai mult, cresterile salariale anuntate pentru 1 iulie 2017 nu au avut loc. Guvernantii au promis ca de la 1 ianuarie 2018, toti bugetarii vor avea o crestere a salariului brut de 25%, iar de la 1 martie 2018 vor da inca 25% pentru profesori, ajungandu-se la o crestere de 50%. Profesorii, insa, nu mai cred promisiunile acestora si declara ca vor sa le fie respectate drepturile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img