vineri, 29 martie, 2024

Profesorul Universitatii Cuza din Iasi, scriitorul Dan Lungu a pierdut CATEGORIC alegerile pentru sefia Uniunii Scriitorilor din Romania

Distribuie:

Publicat:

Nicolae Manolescu a fost reales presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), a declarat, sambata, Nicolae Prelipceanu, presedintele Comisiei de monitorizare a alegerilor, acesta fiind al patrulea mandat la sefia institutiei pentru criticul literar.

Anul acesta, pentru functia de presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania au candidat, in afara de Nicolae Manolescu, scriitorii Dan Lungu, Stefan Mitroi si Simona Vasilache si eseistul Narcis Zarnescu.

Nicolae Manolescu a obtinut 60,26% din voturi, mai precis 744, iar principalul contracandidat, scriitorul Dan Lungu, a obtinut 336 de voturi, a mai spus Nicolae Prelipceanu. Adunarile Generale ale Filialelor USR au avut loc in perioada 11 – 29 aprilie, potrivit unui calendar publicat pe site-ul USR.

Membrii filialelor au votat intr-o urna pentru presedintele filialei, comitetul de conducere al filialei si, unde fost cazul, reprezentantii in Consiliul USR, iar intr-o alta urna au votat pentru presedintele USR.

Reamintim ca, in urma cu o saptamana, scriitorul iesean Cassian Maria Spiridon a fost reales presedinte al USR Iasi!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img