marți, 16 aprilie, 2024

Prognoza meteo 18-24 ianuarie. Temperaturile estimate pentru aceasta perioada

Distribuie:

Publicat:

Vremea calda sub aspect termic de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de racire treptata, in cea mai mare parte a tarii.

Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -2…6°C la inceputul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1…5°C si -7…4°C in restul zilelor, valori apropiate de mediile multianuale.

Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -3…10°C, pe aproape intreg teritoriul.

Temperatura minima a aerului se va situa intre -11…2°C la nivelul intregii tari, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol.

Din punct de vedere pluviometric se intrevad precipitatii sub forma de ninsoare, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in majoritatea regiunilor, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului.

2018 in topul celor mai caldurosi ani. „Una dintre cele mai mari amenintari ale omenirii”

Vremea 18 ianuarie 2019
Vremea va fi mai calda decat ar fi normal in a doua jumatate a lunii ianuarie in cea mai mare parte a tarii, dar cu precadere in dealurile subcarpatice din sud si est. Cerul va prezenta innorari temporare in regiunile vestice, nordice si centrale unde, mai ales in a doua parte a zilei si noaptea, pe arii relativ extinse vor fi precipitatii in general slabe cantitativ. Acestea vor predominant sub forma de ninsoare, in Maramures, Transilvania si Moldova, mai ales ploi si lapovita in Banat, Crisana si nord-vestul Olteniei, iar la munte va ninge. In restul teritoriului, cerul va fi partial noros, dimineata si noaptea in zonele joase local va fi ceata asociata si cu burnita care izolat va persista pe parcursul zilei. Pe arii restranse vor fi depuneri de polei. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 9 grade, mai scazute in zonele cu ceata persistenta, dar si usor mai ridicate la deal; minimele termice vor fi cuprinse intre -6 si 2 grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img