vineri, 26 aprilie, 2024

PROGNOZA METEO! Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta ca vremea se va raci accentuat. La munte, in general, la inaltimi de peste 1500 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare cu depunere de strat consistent de zapada la altitudini mari.De duminica, mercurul din termometre incepe sa creasca.
PROGNOZA METEO VINERI In vestul, nordul si centrul tarii, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, cu temperaturi mai coborate decat cele din intervalul precedent, maxime cuprinse intre 10 si 16 grade. In sud si in sud-est, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei, maximele urmand sa atinga 25…26 de grade, in zona de campie. In cursul zilei, cerul va fi variabil in Campia Romana si in Dobrogea, iar in celelalte regiuni va avea innorari; va ploua in Banat, Transilvania, la deal si la munte si izolat in restul teritoriului. Seara si noaptea, innorarile se vor accentua; ploile se vor extinde ca arie si vor cuprinde Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei si jumatatea de sud a Moldovei, unde local, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 30 l/mp; pe arii restranse, vor fi posibile descarcari electrice. La munte, indeosebi la inaltimi mai mari de 1700 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari pe crestele montane, iar spre sfarsitul intervalului si pe litoral. Temperaturile minime vor avea valori de la 2…4 grade in depresiuni, pana spre 13 grade pe litoral.

PROGNOZA METEO SAMBATA. In regiunile sudice si de sud-est, vremea se va raci accentuat, iar in restul teritoriului, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele din intervalul anterior, sub cele normale la aceasta data. La nivelul intregii tari, vor fi maxime cuprinse intre 8 si 16 grade, usor mai ridicate pe litoral si minime intre 2 si 9 grade, mai ridicate in delta si pe litoral. In jumatatea de sud-est, cerul va fi mai mult noros si va ploua. Cu precadere in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, local, cantitatile de apa vor fi insemnate si se mentin conditii de descarcari electrice. La munte, in general, la inaltimi de peste 1500 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare cu depunere de strat consistent de zapada la altitudini mari. In celelalte zone, cerul va fi variabil si doar izolat va ploua slab. Vantul va avea intensificari in sud-estul tarii si pe crestele montane cu viteze la rafala de peste 55-60 km/h, iar in rest va fi slab si moderat.
PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va incalzi usor in regiunile vestice si sudice. In sudul, estul si partial in centrul tarii, innorarile vor persista si va ploua. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile, izolat. La munte, cu precadere la altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale in sud-vestul, sudul, estul teritoriului si la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 19 grade, usor mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele minime intre 3 si 11 grade.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea se va ameliora, fata de zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu innorari si precipitatii slabe, pe arii restranse, in cursul zilei, sub forma de ploaie in regiunile sudice, iar in zonele montane si lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in prima parte a intervalului in zona de munte si in estul teritoriului, dar local si temporar si in sud-vest si centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 11 si 19 grade, iar cele minime intre 2 si 10 grade, mai scazute in zonele depresionare spre -4 grade. In zonele joase de relief, vor fi conditii de ceata.

PROGNOZA METEO DE MARTI PANA JOI Valorile de temperatura vor creste usor si se vor situa in jurul celor climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare la mijlocul intervalului, mai ales in jumatatea de nord a tarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img