joi, 25 aprilie, 2024

PROGNOZA METEO pe trei zile

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta precipitatii si o racire accentuata a vremii, insa de sambata vremea se va mai indrepta, iar mercurul va mai urca in termometre.

Vineri, vremea se va raci accentuat si in sud-est si va deveni racoroasa in toata tara. Cerul va fi variabil in vest, dar va avea innorari temporar accentuate, mai ales in cursul zilei, in celelalte regiuni. Local in centru, sud si est si izolat in rest vor mai fi averse si descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor depasi punctiform 20…25 l/mp. Vantul va avea unele intensificari in Dobrogea, iar in cursul zilei si in estul si sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa intre 16…17 grade in Transilvania si in Subcarpatii Getici si 27 de grade in sudul Olteniei, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre 6 si 16 grade.

In Bucuresti, valorile termice vor fi in scadere accentuata fata de intervalul precedent, astfel incat vremea va deveni racoroasa pentru aceasta data. Cerul va avea innorari indeosebi in cursul zilei, cand temporar vor mai fi ploi si, posibil, descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 20…21 de grade.

Sambata, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, mai ales in prima parte a zilei la munte si in sudul teritoriului, dar numai izolat si trecator va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile estice si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 de grade in depresiuni si 27 de grade, izolat, in sudul extrem, iar cele minime se vor situa, in general, intre 5 si 15 grade.

In Bucuresti, vremea se va mentine racoroasa pentru aceasta data, desi valorile termice diurne vor marca o crestere fata de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 25…26 de grade, iar cea minima de 13…14 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Duminica, vremea va fi predominant frumoasa, iar valorile termice vor continua sa creasca usor, apropiindu-se de normele perioadei. Cerul, mai mult senin, va avea unele innorari dupa-amiaza in zona montana, unde doar izolat si trecator va ploua slab si vor fi posibile descarcari electrice, iar spre sfarsitul intervalului in nordul teritoriului, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22…23 de grade in depresiuni si 30 de grade, izolat, in sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa, in general, intre 8…18 grade.

In Bucuresti, vremea va fi frumoasa si se va incalzi usor. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade, iar cea minima va fi de 12…14 grade.

Saptamana viitoare debuteaza cu vreme in general frumoasa si in incalzire usoara si treptata, astfel ca spre mijlocul saptamanii viitoare vremea va deveni calduroasa in zonele de campie si podis, mai ales din sudul si vestul tarii. Ploile vor fi putine si se vor arata indeosebi in nord si in zona montana asa ca saptamana viitoare va fi una numai buna de concedii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 32 de grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img