vineri, 19 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru acest weekend! Temperaturi extrem de ridicate

Distribuie:

Publicat:

Vremea de iarna a parasit complet zona tarii noastre si mai mult decat atat, temperaturile au trecut deja de valorile potrivite pentru inceputul primaverii. Vremea se va incalzi brusc, in toata tara, iar temperaturile vor atinge chiar si 20 de grade in acest weekend, in partea de sud a Romaniei. Specialistii spun ca incalzirea brusca a vremii este determinata de intrarea pe teritoriul tarii a unei mase de aer cald dinspre Marea Mediterana, ceea ce va face ca temperaturile sa depaseasca 10 grade Celsius in aproape toate regiunile.

„Ziua e tot mai lunga si transportul de aer cald din sudul continentului determina o incalzire accentuata. Zilele trecute, circulatia aerului era dinspre nord, din campia Rusa. Modificandu-se circulatia, ajunge la noi o masa mai calda. Asteptam valori mai ridicate. In weekend, peste 10 grade in mare parte din tara, in sud chiar si 20, inclusiv in zona Bucuresti va fi 15-16 grade Celsius.

Atentie, soferi! Iata cele mai aglomerate zone din Iasi!

Anul trecut, in aprilie a nins, strat de zapada, chiar viscol. Nu se poate exclude nimic. In martie si aprilie sunt intervale cu inghet si bruma, nu excludem. Deocamdata, pana cel putin la mijloc acestei luni, temperaturile ar trebui sa ramana peste 10 grade, dupa-amiaza. Nopti cu temperaturi placute, pozitive in mare parte. La munte, in zone joase, o sa ploua putin azi, in special in Muntii Banatului, Apuseni, Meridionali. Vineri, sambata, doar pe arii restranse ploi si lapovita in Orientali. 11-12 martie ar aduce mai multe precipitatii. Pe creste, avem lapovita si ninsoare”, a declarat la Digi24 meteorologul ANM Meda Andrei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img