sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru luni, 23 aprilie: temperaturi foarte mari

Distribuie:

Publicat:

Vremea din 23 aprilie este deosebit de calda. Prognoza meteo pentru luni anunta temperaturi foarte mari in toata tara.

Ultimele zile ale lunii aprilie vor continua in nota inceputa inca de la final de martie, respectiv cu o vreme deosebit de calda, specifica mai degraba inceputului lunii iunie. Abaterile termice vor fi foarte mari in toata tara, iar in multe zone aceasta luna aprilie va fi cea mai calda din istoria masuratorilor meteorologice. O arie de presiune scazuta situata in vestul Europei va advecta aproape incontinuu un aer tropical dinspre nordul Africii pe partea anterioara a sa, iar odata cu temperaturile ridicate datorate fronturilor calde succesive instabilitatea atmosferica va fi destul de accentuata.

Luni vremea va fi calda in toata tara, cu un cer variabil, mai mult senin in regiunile extracarpatice. In vestul si in centrul tarii indeosebi in cursul dupa-amiezii local se vor semnala averse de ploaie insotite de descarcari electrice, iar la munte se vor acumula pana la 10-15 mm. Vantul va sufla slab aproape peste tot, cel mult slab pana la moderat in Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 20 si 25 de grade in Transilvania si Maramures, 22-27 de grade in Banat si Crisana, 24-29 de grade in Oltenia, 22-27 de grade in Muntenia si 20-25 de grade in Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra pe litoral, ca urmare a brizei Marii Negre – apa marii fiind inca rece in aceasta perioada. 

 

Cum va fi vremea luni, 23 aprilie in Bucuresti
Prognoza mete ANM anunta ca locuitorii Capitalei vor fi loviti de caldura. Prognoza meteo anunta temperaturi maxime de : 26°C, iar minima de 13°C.  Cerul este in mare parte senin, vantul va bate extrem de slab.

Prognoza meteo din 23 aprilie la munte
Vreme frumoasa va fi si la munte, cu temperaturi maxime de  22°C, iaar minima de 10°C. Vantul va sufla moderat, iar sansele de precipitatii sunt minime.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img