joi, 28 martie, 2024

Prognoza meteo pentru marti, 3 aprilie: scapam de vant si precipitatii

Distribuie:

Publicat:

Vremea din 3 aprilie se va mai incalzi. Prognoza meteo anunta ca scapam de vant si de precipitatii. 

Desi sunt in vigoare noi atentionari cod galben de intensificari ale vantului, vremea se va ameliora. Soarele va incalzi din nou majoritatea regiunilor, iar se vor apropia de pragul unei zile de vara.

Cum va fi vremea pe 3 aprilie in tara
Marti precipitatiile vor inceta peste tot si vremea va intra intr-un proces de incalzire in toate zonele tarii, temperaturile urmand sa se situeze usor peste mediile climatologice ale perioadei. Doar dimineata va persista frigul in special in depresiunile din estul Transilvaniei, pe fondul degajarii cerului de nori, aici minimele termice putand sa se mai apropie pentru ultima oara in acest sezon de pragul gerului, respectiv -10 grade Celsius. Datorita frigului destul de patrunzator din luna martie, explozia vegetativa intarzie in acest an, astfel incat Vremea.ro prezice ca aceste temperaturi (chiar si cu mult) sub pragul de 0 grade nu vor prezenta un pericol pentru pomicultura sau viticultura. 

Vantul va slabi in intensitate fata de luni, urmand sa mai sufle moderat doar in vest si in sud-est; in restul teritoriului acesta va fi cel mult slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 13 si 18 grade in Transilvania si Maramures (cu valori usor mai scazute asteptate a se inregistra doar in depresiunile din estul Transilvaniei), 16-21 de grade in Crisana, Banat si Oltenia si 14-19 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova. 

Prognoza meteo pe 3 aprilie in Bucuresti
Temperaturile cresc in Capitala, sansele de precipitatii sunt limitate si vom scapa de vant. Potrivit prognozei meteo ANM, temperaturile se incareaza intre 17°C si 6 grade Celsius, iar cerul se mentine partial innorat.

Vremea continua sa se incalzeasca, asadar, spre mijlocul saptamanii sunt asteptate temperaturi maxime de pana la 25 de grade Celsius. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img