vineri, 26 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru miercuri, 30 ianuarie: Ploi si ceata in mare parte a tarii

Distribuie:

Publicat:

Va ploua in majoritatea zonelor tarii, iar trecator se va semnala si lapovita. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0…1 grad in nordul Moldovei si in jur de 13 grade in Dobrogea, iar cele minime intre -3 si 6 grade. In zonele joase se va semnala ceata.

Noaptea marti spre miercuri: La noapte, cerul va fi mai mult noros, iar temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ, local in regiunile extracarpatice si la munte si pe arii mai restranse indeosebi in cele centrale, potrivit ANM.

In zona montana precipitatiile vor fi mixte, iar la altitudini mari va ninge, in timp ce, in restul zonelor se vor semnala mai ales ploi. 

Pe arii restranse vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare in jumatatea nordica a Moldovei si in Transilvania. 

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari spre sfarsitul intervalului in zona inalta a Carpatilor Meridionali, unde trecator va spulbera zapada.

Temperaturile minime se vor situa, in general, intre -5 si 6 grade. Pe spatii mici, se va forma ceata.

Vremea in Romania pe 30 ianuarie 2019

Miercuri, vremea va fi in general inchisa, iar local si temporar vor fi precipitatii. Acestea vor fi mixte la munte, in timp ce, in restul teritoriului va ploua, iar cu o probabilitate mai mare in Transilvania, trecator se va semnala si lapovita.

Precipitatiile vor fi in general mai intense si mai frecvente in Carpatii Meridionali si in zona submontana a Olteniei, unde pe arii restranse se vor acumula cantitati de apa ce vor depasi 15 l/mp, iar punctiform 20 l/mp.

La inceputul intervalului, pe spatii mici in centru si nord vor fi depuneri de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, in special pe creste, iar la cote mult mai reduse, pe parcursul zilei si in sud-est.

Prognoza meteo estimeaza ca temperaturile maxime se vor incadra intre 0…1 grad in nordul Moldovei si in jur de 13 grade in Dobrogea, iar cele minime intre -3 si 6 grade. In zonele joase se va semnala ceata.

Vremea la munte

La munte, miercuri vremea va fi in general inchisa si se vor semnala precipitatii mixte in cea mai mare parte a zonei montane.

Cantitatile de apa vor fi mai insemnate, in special in Carpatii Meridionali, unde pe arii restranse se vor acumula cantitati de apa ce vor depasi 15 l/mp, iar punctiform 20 l/mp.

Vantul va avea intensificari temporare, in special pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img