joi, 25 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru perioada 4 – 7 martie: Care va fi media temperaturilor

Distribuie:

Publicat:

Vremea va fi destul de calda la inceputul lunii martie. De Ziua Femeii media maximelor termice va ajunge pana in jurul valorii de 20 – 21 de grade in Muntenia, Oltenia si Banat. Apoi maximele termice vor scadea usor. Temporar vor fi precipitatii slabe la inceputul acestei saptamani Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, apoi in jurul datei de 11 martie in restul tarii.

In perioada 4 – 7 martie, va fi cald, cu temperaturi maxime, in medie regionala, de 14…17 grade, urmand ca in zilele de 8 si 9 martie vremea sa devina deosebit de calda, astfel incat media maximelor termice va ajunge pana in jurul valorii de 21 de grade. Apoi maximele termice vor scadea usor si treptat si vor ajunge la medii 12 grade in perioada 12 – 15 martie, dupa care este posibila o noua crestere usoara a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsa intre -2 si 2 grade, exceptand noptile din perioada 8 – 12 martie, cand media lor se va situa in jurul valorii de 4 grade. Temporar vor fi precipitatii slabe in perioada 11 – 17 martie.

Prima saptamana va fi caracterizata de o vreme mult mai calda decat in mod obisnuit, cu o medie a temperaturilor maxime ce va tinde spre 15…16 grade, in perioada 4 – 7 martie si chiar pana in jurul valorii de 20 de grade in zilele de 8 si 9 martie. Apoi maximele vor scadea usor si treptat si vor ajunge la medii de 12 grade, in perioada 12 – 15 martie, dupa care este posibila o noua crestere usoara a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsa in general intre 0 si 2 grade, exceptand noptile din perioada 8 – 12 martie, cand media lor se va situa in jurul valorii de 4 grade.

Temporar vor fi precipitatii slabe pe parcursul celei de-a doua saptamani, pe arii mai extinse in intervalul 11 – 13 martie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img