vineri, 29 martie, 2024

Prognoza meteo pentru sambata, 12 ianuarie: Ger in Romania. Ninsorile se vor opri in unele zone

Distribuie:

Publicat:

Meteo din 12 ianuarie aduce ger. Vremea are valori minime de pana la -12 grade pe timpul noptii in Bucuresti. Ninsorile se opresc in Capitala si la munte. 

Sambata, depresiunea ce va fi afectat tara noastra in cursul zilei de vineri se va deplasa inspre Ucraina, precipitatiile urmand sa paraseasca regiunile sudice si estice. Totusi, in paralel, modelele numerice de prognoza rulate de ido.ro arata ca un front atmosferic slab organizat venit dinspre zona Scandinaviei va patrunde prin nord-vest. Astfel, in Banat, Crisana, Transilvania si in Maramures local va ninge slab.

Vantul va sufla moderat in sud-est si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte zone ale tarii. Temperaturile maxime se vor situa in general intre -7 si -2 grade in Transilvania si Maramures, -3…2 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Moldova si 0-5 grade in Dobrogea, cu cele mai ridicate valori asteptate pe litoral. 

Meteo 12 ianuarie in Bucuresti

Vremea in Bucuresti va fi insorita, in ciuda frigului de afara. Temperaturile maxime si minime se vor incadra intre 3°C la amiaza si  -12°C pe timpul noptii. Vantul va sufla cu putere – 15 km/h dinspre SV (ziua) si cu 10 km/h dinspre SV (noaptea). Cerul va deveni partial noros pe timpul noptii, dar ninsorile se opresc. Nici duminica nu sunt anuntate ninsori. Acestea vor incepe de luni, 14 ianuarie. 

Meteo 12 ianuarie la munte

La munte, cerul este acoperit de nori, temperaturile sunt extrem de scazute. Valorile maxime si minime se incaadreaza intre -5°C si -11°C. Va fi ceata pe parcursil noptii, iar ninsorile se vor opri. NU sunt prognozate ninsori nici duminica, acestea urmand sa reinceapa inca din prima zi a saptamanii viitoare. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img