miercuri, 27 martie, 2024

Prognoza meteo pentru sambata, 5 mai: Meteorologii anunta canicula. Cand vine “potopul”

Distribuie:

Publicat:

Vremea din 5 mai este deosebit de calda, caniculara chiar, in Bucuresti. Prognoza meteo aduce vesti bune despre vremea din prima zi a acestui weekend. In anumite regiuni insa, ploile insotite de descarcari electrice si de grindina isi fac aparitia.

Potrivit ANM, in weekend o unda depresioara slab organizata va aduce averse de ploaie insotite de descarcari electrice si de grindina de dimensiuni mici pe arii extinse in jumatatea vestica a tarii si cu totul izolat in rest. Pe alocuri cantitatile de apa vor fi mai insemnate, de pana la 15-20 de mm. La inceputul averselor isi vor face aparitia si unele intensificari ale vantului care vor lua trecator aspect de vijelie. Cu toata aceasta crestere a instabilitatii atmosferice, temperaturile vor ramane inca la valori foarte ridicate pentru aceasta perioada a anului (mai ales sambata), cand maximele termice vor urca din nou pana spre 30-32 de grade Celsius in jumatatea de vest a teritoriului. 

Vezi si: Prognoza meteo pentru vineri, 4 mai: Ultima zi frumoasa din saptamana

Vremea din 5 mai, caniculara in Bucuresti
Temperaturile in Bucuresti sunt caniculare, fiind anuntate maxime de  30°C, iar minime de 16°C. Cerul se mentine in mare parte senin, iar vantul bate moderat. Nu sunt sanse de ploaie maine in Capitala.

Prognoza meteo din 5 mai la munte
Si la munte temperaturile se mentin ridicate, cu valori intre 27°C si 13°C. Sansele de ploaie sunt ridicate, insa, adevaratul ”potop” incepe duminica, in a doua zi de weekend cand aversele insotite de descarcari electrice vor fi frecvente, exceptand partea de est-nord-est a teritoriului unde astfel de fenomene vor fi pe areale mai restranse. Ploile vor avea si caracter torential si izolat vor fi caderi de grindina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img