vineri, 29 martie, 2024

Prognoza meteo pentru sambata si duminica in intreaga tara

Distribuie:

Publicat:

Prognoza meteo pe 19 mai in tara
Sambata, conform ANM, vremea va fi in general instabila, iar in majoritatea zonelor va fi racoroasa. Vor fi innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in cea mai mare parte a tarii, la inceput pe arii mai extinse in vest si in sud, iar seara si noaptea cu precadere in jumatatea de est.

Ploile vor avea si caracter torential, se vor inregistra cantitati de apa local peste 20 l/mp, in special in sud-est si in zonele montane si vor fi conditii de grindina.
Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 18 si 24 de grade, iar cele minime intre 8 si 16 grade. Presiunea atmosferica va creste usor spre sfarsitul intervalului.

Prognoza meteo pe 20 mai
Duminica, vremea va fi in general instabila. Pe parcursul zilei in centrul, estul si sud-estul tarii, precum si la munte, iar spre seara si noaptea in sud-vest vor fi innorari si intervale de timp cu averse si descarcari electrice; izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina.

In restul teritoriului cerul va fi variabil si doar izolat, dupa-amiaza, vor fi posibile ploi de scurta durata. Vantul va sufla in general moderat in regiunile estice, dar va avea si intensificari de scurta durata, asociat ploilor.

Regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale, cu maxime ce se vor incadra intre 18 si 26 de grade si minime intre 5 si 15 grade.

Cum va fi vineri la munte
Vremea va fi in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate pe parcursul zilei cand local se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile pot avea si caracter torential, iar izolat vor fi conditii de grindina. Noaptea cerul va deveni variabil, iar ploile se vor semnala doar izolat. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative.

Vremea pe 18 mai la mare
Pe litoral, vineri, vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare in timpul zilei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 24 de grade, iar cele minime vor fi de 16… 17 grade. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse intre 17 si 19 grade.

Vremea 18 mai in Europa
In sudul, centrul, estul si sud-estul Europei, cerul va prezenta innorari temporar accentuate, local va ploua, mai ales sub forma de aversa, si se vor semnala descarcari electrice. Aversele vor avea si caracter torential, iar pe suprafete mici va cadea grindina.

In restul continentului, vremea va fi predominant frumoasa, iar cerul va fi variabil. Vantul va avea intensificari, local in regiunile nordice, estice si central-estice si izolat in rest, iar in timpul averselor, poate lua trecator aspect de vijelie. Temperaturile nu se vor modifica semnificativ fata de ziua precedenta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img