News Flash:

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

5 Octombrie 2015
1799 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza valabila pentru intervalul 5 - 18 octombrie. In Moldova, in primele zile vremea va fi mai calda decat normal la inceputul lunii octombrie, astfel ca ziua vor fi in medie 20-23 de grade, iar noaptea 10-12 grade. Dupa data de 7 octombrie, valorile termice vor scadea semnificativ, la inceput in nordul regiunii, apoi si in rest, astfel ca pana in 14 octombrie vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 8-11 grade si minime de 1-5 grade, mediat pe regiune. Spre sfarsitul intervalului de referinta se estimeaza o incalzire a vremii.


Banat - Intervalul va debuta cu o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, atat la valorile maxime, ce vor fi in medie de 21 de grade, dar cu precadere in privinta celor minime care se vor situa in jurul unei medii de 12 grade. Incepand din 8 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca in perioada 10 -14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 12-15 grade si nocturne de 6-9 grade. Spre sfarsitul intervalului de referinta se estimeaza o incalzire a vremii. Probabilitatea de ploaie se mentine ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani, iar in jurul datei de 7 octombrie si in intervalul 10 – 14 octombrie ploile se vor semnala pe arii extinse si vor fi insemnate cantitativ.

Crisana - Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada din an, atat la valorile maxime, ce vor fi in medie de 20 de grade, dar mai ales raportat la cele minime, care se vor situa in jurul unei medii de 11 grade. Insa, incepand din 9 octombrie, temperaturile vor scadea, astfel ca intre 11 si 14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 12-14 grade si nocturne de 4-8 grade. Spre sfarsitul intervalului de referinta vremea se va incalzi. Probabilitatea de ploaie se mentine relativ ridicata in intervalele 8-9 si 11-13 octombrie cand se pot cumula izolat cantitati de apa mai insemnate.


Transilvania - In primele zile vremea va fi usor mai calda decat ar fi normal la inceput de octombrie, astfel incat ziua vor fi in medie 19-20 de grade, iar noaptea 8-11 grade. Incepand din 8 octombrie insa, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca in perioada 11 -14 octombrie vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 9-12 grade si minime de 2-4 grade, medii regionale. Spre sfarsitul intervalului de referinta se estimeaza o incalzire a vremii. Ploi in general slabe, pe spatii restranse vor fi posibile in multe zile din intervalul de referinta, iar probabilitate crescuta ca acestea sa fie mai frecvente si in cantitati moderate se estimeaza in jurul datei de 11 octombrie.

Maramures -  Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, atat la valorile maxime, ce vor oscila in jurul unei medii de 21 de grade, dar cu precadere in privinta celor minime care vor fi de 9-11 grade. Insa, incepand din 9 octombrie, temperaturile vor scadea, astfel ca in perioada 11 -14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11-14 grade si nocturne de 2-6 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoza este prognozata o incalzire a vremii. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata cu precadere in jurul datei de 8 octombrie si in perioada 11-13 octombrie. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare in jurul datei de 7 octombrie, in restul timpului fiind posibile doar ploi slabe, pe spatii restranse.

Dobrogea - Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, atat in privinta valorilor maxime, ce vor oscila in jurul unei medii de 22 de grade, cat si a minimelor care vor fi de 13-14 grade. Insa, incepand din 8 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca in perioada 9-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11-14 grade si nocturne de 6-10 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoza este estimata o incalzire a vremii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mare in jurul datei de 7 octombrie si din nou in perioada 12-13 octombrie, in restul intervalului fiind posibil sa ploua doar izolat.


Muntenia - Intervalul va debuta cu o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, atat la valorile maxime, ce vor fi in medie de 21-23 de grade, dar si la cele minime care se vor situa in jurul unei medii de 12 grade. Incepand din 8 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10-14 grade si nocturne de 5-8 grade. Spre sfarsitul intervalului de referinta se estimeaza o incalzire a vremii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicata in jurul datei de 7 octombrie si in intervalul 10 – 13 octombrie cand pot fi mai insemnate cantitativ.


Oltenia - Intervalul va debuta cu o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, atat la valorile maxime, ce vor fi in medie de 20-22 de grade, dar si a minimelor care se vor situa in jurul unei medii de 11 grade. Incepand din 9 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10-13 grade si nocturne de 5-8 grade. Spre sfarsitul intervalului de referinta se estimeaza o incalzire a vremii. Probabilitatea de ploaie se mentine ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani, iar in jurul datei de 7 octombrie si in intervalul 10 – 13 octombrie ploile vorfi frecvente si local insemnate

cantitativ.


La munte - In primele zile vremea va fi caracterizata de un regim termic peste cel normal in aceasta perioada din an, cu maxime termice, in medie, de 10-12 grade si minime de 4-7 grade. Incepand din 8 octombrie vremea se va raci accentuat, astfel ca minimele vor deveni negative in toate masivele, iar valorile termice diurne vor fi in medie de 4 la 8 grade. O usoara incalzire a vremii este estimata pentru sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea pentru precipitatii se mentine relativ ridicata in mare parte a intervalului. La inceput vor fi ploi, dar dupa data de 9 octombrie, la altitudini de peste 1500 m, vor fi si lapovite sau ninsori, in general slabe.

prognoza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041895 (s)