vineri, 29 martie, 2024

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta vreme instabila pentru zilele urmatoare. Marti si miercuri sunt asteptate innorari temporar accentuate, averse si descarcari electrice. De joi, vremea se va raci.

MARTI
Cerul va fi variabil in prima parte a zilei, dar dupa -amiaza si seara mai ales vor fi innorari temporar accentuate, averse si descarcari electrice in Maramures, Transilvania, Moldova, Muntenia, Dobrogea si doar pe arii restranse in celelalte regiuni. Cantitatile de apa vor depasi izolat 20…25 l/mp si se mentin conditiile de grindina. Vantul va sufla cu intensificari mai ales in timpul averselor. Va fi insa mai cald decat in mod normal la aceasta data, cu maxime de la 21 grade prin estul Transilvaniei, poate si prin Maramures si 31 de grade in Lunca Dunarii.

BUCURESTI
Vremea va fi calda, dar si usor instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in a doua parte a zilei si la inceputul noptii cand vor fi averse si descarcari electrice. Temperaturile maxime se va situa in jurul valorii de 29 de grade.

MIERCURI
Cerul va fi variabil in buna parte a tarii, dar asteptam si innorari si pe arii restranse averse si descarcari electrice, in special in est, la deal si la munte. Seara si noaptea nebulozitatea va fi mai accentuata in regiunile vestice, sud-vestice si centrale, unde aversele se vor extinde treptat si vor fi insotite de fulgere si tunete. Pe arii restranse se vor acumula cantitati mai importante de apa si vor fi conditii de grindina. In celelalte regiuni astfel de manifestari vor fi doar izolat. Vantul va sufla cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Valorile termice se vor mentine mai ridicate decat in mod normal la inceputul lunii iunie, cu maxime de la 23 grade in estul Transilvaniei si in nordul litoralului si 31 de grade in sudul Munteniei.

BUCURESTI
Valorile termice se vor mentine peste mediile climatologice specifice acestei perioade, cu maxime in jur de 30 grade.Cerul va fi variabil, cu innorari in a doua parte a noptii cand, trecator, cresc sansele de averse si descarcari electrice.

JOI
Vremea va fi in general instabila si se va raci. Cerul va avea innorari temporar accentuate si peste zi vor fi averse, fulgere, tunete, intensificari de scurta durata ale vantului, ziua in cea mai mare parte a tarii, iar noaptea in jumatatea de est si doar izolat in rest. Ploile vor avea si caracter torential, iar pe arii restranse se vor acumula cantitati de apa insemnate. Izolat va cadea grindina. Valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta data, urmand a se inregistra maxime cuprinse intre 20 grade in Dealurile de vest si in estul Transilvaniei si 27 de grade in Lunca Dunarii.

BUCURESTI
Vremea va fi instabila si se va raci. Cerul va avea innorari si temporar se vor semnala averse, in general moderate cantitativ, si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade.

TENDINTA
Vremea va ramane in general instabila. Vineri fenomenele asociate instabilitatii atmosferice accentuate, averse, descarcari electrice, rafale de vant vor fi mai frecvente in nord, in centru si in est dar si in sud-est si la munte si asteptam chiar si cantitati de apa mai insemnate.

Peste weekend, dar si la inceputul saptamanii viitoare nu scapam de furtuni, dimpotriva vremea va fi instabila temporar in toate regiunile. Daca vineri maximele vor fi cam intre 17 si 27 grade in zilele urmatoare meteorologii prognozeza maxime in jurul celor normale in prima decada a lunii iunie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img