sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru weekend 13-14 aprilie: Ploi puternice in tara

Distribuie:

Publicat:

Vremea in weekend 13-14 aprilie 2019. Ploi puternice in Bucuresti si la munte. Vremea in Romania se anunta instabila si cu temperaturi in scadere. Nu scapam de ploi!

Vremea in weekend va fi va caractrerizata de vreme cu temperaturi in scadere, in majoritatea regiunilor tarii, abaterile termice pozitive fata de media climatologica urmand sa fie in general cuprinse intre 3 si 5 grade Celsius. Cu toate acestea, instabilitatea atmosferica ramane in crelstere pe masura ce un nucleu depresionar mediteranean va afecta teritoriul tarii noastre, in conditiile deplasarii sale dinspre sud-vest catre nord-est. Ploi sub forma de aversa vor cadea in majoritatea zonelor, insa cantitati ceva mai insemnate de apa se vor inregistra doar in Moldova, Muntenia, Oltenia si la munte.

Vremea in Bucuresti 13-14 aprilie 2019

Vremea in weekend anunta ploi in cantitati insemnate, atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Sambata, Temperaturile maxime si minime se vor incadra intre 12 si 7 grade Celsius, iar vantul va sufla cu putere – 22 km/h dinspre E (rafale de 47 km/h) si 49 km pe ora. Cantitatile de apa pe timpul noptii vor atinge 47 km/h. 

Duminica, temperaturile mai scad cu un grad, maximele si minimele termice se vor incadra intre 11°C si  7°C. Vantul va sufla in rafale de 50 km/h pe timpul zilei, iar pe timpul noptii, rafalele ating de 48 km/h. Cantitate precipitatii ating 12 L/m. Ploile vor continua si saptamana viitoare.

Vremea la munte 13-14 aprilie 2019

La munte, temperaturile sunt in continua scadere, vantul sufla cu putere. Sunt anuntate ploi in cantitati insemnate, in special pe timpul noptii –  8 L/m². Sambata, temperaturile se vor incadra intre 11 si 3 grade C, iar duminica intre 8 si 3 grade C. Ploile vor continua si saptamana viitoare, iar temperaturile vor continua sa scada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img