miercuri, 24 aprilie, 2024

Program BANCI de 1 mai 2018 si 30 aprilie

Distribuie:

Publicat:

Program banci de 1 mai 2018. Cele mai importante banci din tara nu vor avea program cu publicul de 1 mai, Ziua Muncii, zi libera nelucratoare. Cu toate acestea unitatile bancare vor fi deschise pe 30 aprilie 2018.

Guvernul a decretat ca ziua de 30 aprilie de anul acesta sa fie libera pentru unii angajati din sectorul bugetar, pentru a se realiza o punte intre weekend si 1 mai. Astfel, angajatii din sectorul public vor avea o minivacanta de 4 zile.

Program banci de 1 mai 2018: In 30 aprilie, unitatile bancare sunt deschise

Cu toate acestea, BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, ING Bank, CEC Bank, Unicredit, Bancpost, etc vor fi deschise luni, 30 aprilie.

Unitatile bancare vor fi inchise, insa de Ziua Muncii. Bancile nu vor avea program cu publicul de 1 mai. Exceptie de la aceasta regula fac acele unitati bancare din mall-uri si centre comerciale.

Bancomatele vor fi, insa, alimentate cu cash, iar centrele de asistenta telefonica vor oferi suport si asistenta.

Luni, 30 aprilie, bancile vor functiona dupa program normal, ca in oricare alta zi obisnuita de luni.

Programul Postei Romane de 1 mai. Unitatie postale raman inchise

Pe de alta parte, toate unitatile Postei Romane vor fi inchise in ziua de 1 mai, conform unui comunicat al institutiei. Pe 30 aprilie, Posta Romana va avea, insa, program normal de functionare.

”Programul anuntat este in conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit carora ziua de 1 Mai este declarata zi de sarbatoare legala, in care nu se lucreaza. Luni, 30 aprilie 2018, toate subunitatile postale vor avea program normal de lucru”, arata Posta Romana.

Totodata, reprezentantii institutiei atentioneaza ca este posibil ca trimiteriloe postale prezentate in ziua de 30 aprilie 2018 pot inregistra timpi mai mari de circulatie.

Urmatoarele zile libere pentru romani vor fi 27 si 28 mai (prima si a doua zi de Rusalii). Ulterior, ziua de 1 iunie (Ziua Copilului) va fi libera.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img