joi, 28 martie, 2024

Programul „Prima baie”! Deputatii vor sa aloce cate 200 de euro pentru familiile fara baie proprie

Distribuie:

Publicat:

Initiatoarea legii antifumat a cerut Guvernului sa sustina inceperea pogramului „Prima Baie”, prin care statul sa ofere 200 de euro romanilor ca sa-si amenajeze grupuri sanitare in locuinte. Deputatul PSD Aurelia Cristea considera ca prin aceasta subventie, care va fi acordata preoponderent locuitorilor din mediul rular, statisticile privind igiena personala se vor imbunatati.

Aurelia Cristea a adresat o interpelare premierului Dacian Ciolos in care ii cere sa ia in considerare „posibilitatea sustinerii de catre Guvernul Romaniei a unui program national de tip Prima Baie, cu prioritate in mediul rural”. Prin acest program ar urma sa fie dotate cu obiectele sanitare necesare un procent semnificativ din cele 3,4 milioane de gospodarii, care potrovit recensamantului din 2011, nu au o baie functionala.

Suma propusa de Aurelia Cristea este de 200 de euro, suma din care beneficiarii ar urma sa isi cumpere toate lucrurile necesare unei bai. Banii ar putea fi dati sub forma de vouchere, valabile un an in magazinele care doresc sa se acrediteze sau strict pentru o lista de produse.

186.000 de romani locuiesc in gospodarii care au apa curenta, dar nu au baie in locuinta, a precizat deputatul PSD. Aceste persoane ar urma sa beneficieze de programul „Prima Baie”.

Gospodariile in care nu exista baie sunt situate in special in mediul rural si prezinta o serie de riscuri„ uriase de sanatate”, a motivat Aurelia Cristea,Hotnews.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img