vineri, 29 martie, 2024

Programul Rabla pentru electrocasnice a suferit modificari anul acesta! Cum puteti beneficia de program in continuare

Distribuie:

Publicat:

Rabla pentru electrocasnice 2019 vine cu o veste uriașă pentru români. Ministrul Mediului promite că noul program va avea multe modificări și îmbunătățiri.

Oficialii de la Ministerul Mediului au anunţat că anul acesta românii îşi vor putea înlocui şi televizoarele sau calculatoarele vechi. Deşi este blocat încă, ministrul se gândeşte să dubleze bugetul pentru acest program. Asta ar însemna că anul acesta ar putea fi disponibile 120 de mii de tichete de reducere.

Românii îşi vor putea înlocui aşadar nu doar maşina de spălat, frigiderul şi aerul condiţionat ci şi televizoarele şi calculatoarele vechi.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” este încă blocat de bugetul pe 2019.

În 2018, chiar în prima zi de înscriere, aproape jumătate dintre vouchere au fost rezervate. Până acum, în schimbul unui electrocasnic vechi românii puteau obţine tichete cuprinse între 200 şi 400 de lei. Cu cât noua achiziţie consumă mai puţină energie, cu atât valoarea voucherului este mai mare.

Programul urmăreşte mai ales reciclarea şi colectarea vechilor aparate. Deşi sunt periculoase pentru mediu şi pentru sănătate, reciclăm cu 30.000 de tone de aparate mai puţin decât suntem obligaţi de Uniunea Europeană.

Peste 60.000 de echipamente electrice şi electronice de uz casnic folosite vor fi înlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie, prin intermediul Programului ”Rabla pentru electrocasnice”, al cărui buget este de circa 20 de milioane de lei.

„Și pentru anul aceste ne gândim să bugetăm acest proiect (Programul Rabla pentru electrocasnice, n.r.). O să lucrăm. Deja am început să lucrăm la foc automat, colegii mei s-au văzut cu producătorii şi le aplicăm astfel încât să modificăm finanţarea programului înr-un mod avantajos populaţiei”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img