joi, 28 martie, 2024

Proiect de lege : Cei care vand bauturi alcoolice minorilor risca amenzi pana la 6.000 lei

Distribuie:

Publicat:

Un proiect de lege care prevede sanctiuni de la 3.000 la 6.000 de lei pentru magazinele sau localurile care comercializeaza bauturi alcoolice minorilor, a fost depus in Senat de catre deputatul PNL Gigel Stirbu.
Propunerea legislativa vizeaza modificarea si completarea Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Potrivit noului proiect, comercializarea in magazine, cat si oferirea cu titlu gratuit de bauturi alcoolice minorilor de catre unitatile autorizate sa le comercializeze, va fi sanctionata cu amenzi intre 3.000 si 6.000 de lei.
Tot aceeasi amenda o primesc si cei care impiedica organele de ordine publica sa isi indeplineasca obligatiile de serviciu.

In situatia in care se repeta contraventia pentru servirea consumatorilor cu bauturi alcoolice in localurile publice si in afara acestora, in zilele si orele cand ar trebui sa fie inchise ori le este interzisa desfacerea bauturilor alcoolice, este luata masura suspendarii activitatii magazinului sau localului pentru o perioada de 10 si 30 de zile.

Initiativa liberalului vine la propunerea Asociatiei Berarilor Romaniei, prin care se doreste legiferarea interzicerii comercializarii alcoolului in randul minorilor.

Propunerea legislativa este sustinute da 36 de liberali iar forul decizional este Camera Deputatilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img