vineri, 19 aprilie, 2024

Proiect de lege: Fiecare copil va primi la nastere 10.000 de euro

Distribuie:

Publicat:

O propunere legislativa care vizeaza nou-nascutii a fost intens discutata si analizata in mass-media. Incepand cu 1 ianuarie 2018, bebelusii ar putea primi de la statul roman suma de 10.000 de euro.

Proiectul este realizat de reprezentantii Partidului Noua Romanie si presupune ca banii primiti de la stat  sa ajute tinerii sa-si continue studiile, sa isi deschida o afacere sau chiar sa isi cumpere o casa. Potrivit proiectului, statul deschide un cont la nasterea copilului in care vireaza apoi cate 300 de lei lunar.

Conform romaniatv.net, banii vor putea fi utilizati doar in momentul in care copilul a implinit varsta de 18 ani si poate demonstra ca a absolvit 12 clase. Acesti bani pot fi folositi doar de titular si numai in urmatoarele situatii: pentru studii universitare, pentru a-si cumpara o locuinta, pentru a-si deschide o afacere sau pentru a se trata de vreo boala, in caz ca este un tratament mai costisitor.

Aceasta lege, a depozitului bancar infiintat la nastere, are rolul de a recompensa fiecare copil nascut in tara, pentru a-l ajuta sa aiba un start in viata, dar si pentru a creste gradului de educatie.

In cazul in care titularul contului moare, banii nu sunt mosteniti de familie si se intorc la stat.

De la 1 ianuarie 2018, copiii cu varsta intre 0 si 18 ani vor primi o alocatie lunara de 300 de lei. La varsta de 6 ani, alocatia va fi acordata numai daca copilul este inscris la o scoala gimnaziala.

Initiatorii proiectului isi propun sa creasca natalitatea din tara, sa sprijine copiii pentru educatie si dezvoltarea personala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img