vineri, 29 martie, 2024

Proiect de lege inedit. Alocatie de 100 de euro pentru elevii care nu au nici o absenta

Distribuie:

Publicat:

Elevii care vor avea rubrica de absente neatinsa, vor putea beneficia de o alocatie substantial marita. Proiectul de lege a fost propus de catre senatorul Ioan Agrigoroaei, care doreste astfel sa mareasca alocatia elevilor la 100 de euro pe luna, dar si sa lupte impotriva absenteismului scolar. 
UPDATE 18.07:
Desigur exista si conditii! Alesul nu vrea sa dea oricum acest stimulent finaciar, ci doar pentru acei copii care nu au deloc absente de la scoala.
Banii nu vor fi virati intr-un cont al parintilor sau tutorelui, ci sub forma de tichete cu destinatie precisa: o anumita suma pentru alimente, o alta pentru haine si alta pentru rechizite.
”Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Daca ar primi macar 100 de euro, atunci, cu acei bani intr-adevar se poate face ceva. Nu toti vor primi acesti bani, ci doar cei care nu au absente la scoala. In acest fel ii stimulam pe tineri sa faca copii si pe copii sa invete. Daca fiecare copil va frecventa gradinita, scoala primara, liceul si o facultate, nivelul de educatie va creste simtitor”

Alocatia de stat pentru copii in cuantumul stabilit va fi cheltuita defalcat: 30% pentru imbracaminte, 30% pentru alimente, 25 pentru bunuri care contribuie la educatie (carti, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educationale”, se stipuleaza in propunerea pentru modificarea si completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, depusa de trei parlamentari.
Conform initiatorului, banii nu vor fi virati intr-un cont al parintelui sau al tutorelui legal. Elevii vor primi alocatia sub forma unor tichete cu destinatie precisa. Astfel, tichetele vor fi impartite in sume egale pentru haine, alimente si rechizite. 
“Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Daca ar primi macar 100 de euro, atunci, cu acei bani intr-adevar se poate face ceva. Nu toti vor primi acesti bani, ci doar cei care nu au absente la scoala. In acest fel ii stimulam pe tineri sa faca copii si pe copii sa invete. Daca fiecare copil va frecventa gradinita, scoala primara, liceul si o facultate, nivelul de educatie va creste simtitor”, a declarat Agrigoroaei pentru ziarul Libertatea. 
De asemenea, senatorul a declarat ca banii necesari acestui demers vor fi produsi din accizarea taxei pe viciu cu 0,05 bani, dar si din recuperarea banilor gasiti de Curtea de Conturi, 80 de milioane de euro, bagati in panselute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img