News Flash:

Proiect major, votat de parlamentari! Mii de angajati, vizati

4 Aprilie 2018
813 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 szekely zaszlo 1

Plenul Senatului a adoptat marti propunerea legislativa pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza situatiile in care voluntarii beneficiaza de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale. Proiectul cu amendamente admise a fost adoptat cu majoritate de voturi.

Potrivit initiatorilor, parlamentari UDMR si PSD, proiectul, sustinut de deputatul PNL Oprea Dumitru si Silviu Vexler (minoritati), are drept scop "reglementarea situatiilor in care voluntarii beneficiaza de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, respectiv pe perioada in care participa la interventii de urgenta in calitatea lor de voluntari". De asemenea, textul legislativ propus reglementeaza "acordarea si cuantumul indemnizatiei pentru voluntarii care au suferit un accident de munca in timpul interventiei in situatii de urgenta".

Citeste si: Lia Olguta Vasilescu, despre intalnirea de astazi de la Cotroceni si despre cresterile salariale: "Nu vad motivul pentru care am avut astazi aceasta discutie"

"In cazul asiguratilor care au suferit un accident de munca in timpul activitatilor de voluntariat in situatii de urgenta, cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este de 100% din salariul minim brut pe tara garantat in plata. Indemnizatia se acorda si se plateste de catre casele teritoriale de pensii din fondurile cu aceasta destinatie", prevede unul dintre amendamentele admise, conform Agerpres. Propunerea face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind prima Camera sesizata.

CITESTE SI: Mii de salariati din Romania primesc mai multi bani incepand cu aceasta luna

Vesti uriase pentru mii de salariati din Romania! Incepand din luna aprilie, acestia vor primi mai multi bani. De la 1 aprilie a intrat in vigoare noul Contract Colectiv de Munca pentru 13.000 de salariati.

Acesta le va aduce angajatilor companiei mai multe beneficii, precum indexarea grilei de salarizare cu 19,9% astfel incat transferul contributiilor de la angajator la angajat sa nu afecteze veniturile nete realizate lunar, majorarea valorii nete a bonusurilor salariale pentru evenimente cu peste 700 lei anual si continuarea procesului de armonizare si majorare a salariilor pentru toti angajatii companiei, fiind alocata suma de 50.000.000 lei din fondul de salarii, in doua etape.

Norocosii sunt cei peste 13.000 de salariati ai Complexului Energetic Oltenia (CEO).

„Majorarea drepturilor de natura salariala si a altor facilitati acordate angajatilor in acest an este o continuare a actiunilor demarate in anul anterior, dupa o perioada de cativa ani de reduceri salariale masive. Astfel, in luna martie 2017 a fost incheiat un act aditional de prelungire a vechiului Contract Colectiv de Munca, prin care bonusurile salariale pentru evenimente au fost majorate cu peste 800 de lei anual/salariat, valoarea tichetelor de masa a fost majorata cu 1.440 lei anual/salariat, munca suplimentara a fost platita pentru prima data de la infiintarea companiei, fiind alocate fonduri in valoare de aproximativ 25.000.000 lei, iar la salariile angajatilor cu venituri reduse (peste 25% din numarul total de personal) au fost majorate”, anunta compania.

Documentul a intrat in vigoare de la 1 aprilie.

Prevederile noului Contract Colectiv de Munca al CE Oltenia sunt aplicabile pe o perioada de doi ani. Toate beneficiile suplimentare acordate angajatilor reprezinta pentru Complexul Energetic Oltenia un efort financiar de circa 80.000.000 lei anual.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1404 (s) | 34 queries | Mysql time :0.058272 (s)