miercuri, 24 aprilie, 2024

Proiect ,, SAH = educatie, socializare, solidaritate pentru copiii din Arsura, judetul Vaslui” 

Distribuie:

Publicat:

În perioada 14 – 15.08.2021 Asociația “Clubul de Șah GAMBIT” Huși a organizat în satul Arsura Turneul de Șah “CUPA START ONG ARSURA”, turneu la care au participat un număr de peste 70 copii din mediul rural. Turneul este activitate în cadrul proiectului ,, SAH = educatie, socializare, solidaritate pentru copiii din Arsura, judetul Vaslui”, proiect care oferă lecții de șah copiilor din comuna Arsura, județul Vaslui, finanțat prin programul START ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. 

Proiectul se adresează în special copiilor din zona rurală a județului Vaslui care doresc să învețe „sportul minții”- șahul, să participe la turnee și să câștige competiții . Prin acest proiect un număr de 20 copii au fost premiați cu materiale necesare pentru a învăța șah, pentru a participa la competiții. Totodată Școala gimnazială din localitate N.Gh.Lupu a fost dotată cu materiale necesare și manuale pentru predarea șahului elevilor cls. 0-VIII . Evenimentul a fost primit foarte bine de către întreaga comunitate și foarte mulți copii din comuna Arsura și comunele alăturate s-au arătat interesați de participarea și pe viitor la astfel de activități frumoase.

“Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară detinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img