News Flash:

Proiectil de artilerie descoperit in mnicipiul HUSI

5 Februarie 2015
2206 Vizualizari | 0 Comentarii
Un element de munitie ramas neexplodat, din timpul conflictelor armate, a fost ridicat ieri-4 februarie,de catre echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Podul Inalt” al judetului Vaslui, pe timpul unei misiuni de asanare in municipiul Husi.

In timpul efectuarii unor lucrari de igienizare pe un teren viran,  proprietara acestuia a descoperit un element de munitie si a anuntat organele abilitate. Membrii echipei pirotehnice, formata din patru subofiteri,  s-au deplasat la fata locului, au asanat zona si au identificat un proiectil de artilerie de calibrul 57 milimetri. Munitia a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta, in vederea distrugerii.
  
„In ciuda starii avansate de coroziune, munitiile ramase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi inca active si, manevrate necorespunzator, pot provoca adevarate tragedii. Neutralizarea si distrugerea lor se executa numai de catre specialistii pirotehnicieni, care au pregatirea si dotarea necesara pentru aceasta misiune extrem de periculoasa.De aceea, reamintim cetatenilor care se confrunta cu astfel de situatii sa anunte imediat organele abilitate, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 .”a declarat Petru IFTENE,purtator de cuvant al ISU VASLUI
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040797 (s)