News Flash:

Proiectile de artilerie, de calibrul 75 de milimetri, descoperite la Barlad

16 Octombrie 2013
1558 Vizualizari | 0 Comentarii
munitie
Zece elemente de munitie ramasa neexplodata din timpul conflictelor armate si un tub de cartus au fost ridicate, astazi, de echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Podul Înalt" al judetului Vaslui, pe timpul unei misiuni de asanare in cimitirul "Eternitatea" din municipiul Barlad.

Potrivit ISU Vaslui, un grup de muncitori au descoperit trei dintre elementele de munitie si au anuntat pompierii. Membrii echipei pirotehnice s-au deplasat la fata locului, au asanat zona si au identificat zece proiectile de artilerie, dintre care trei explozive si sapte perforante, toate de calibrul 75 de milimetri si un tub de cartus de infanterie de calibrul 7,92 milimetri.

"În ciuda starii avansate de coroziune, munitiile ramase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi inca active si, manevrate necorespunzator, pot provoca adevarate tragedii. Neutralizarea si distrugerea lor se executa numai de catre specialistii pirotehnicieni, care au pregatirea si dotarea necesara pentru aceasta misiune extrem de periculoasa. De aceea, reamintim cetatenilor care se confrunta cu astfel de situatii sa anunte imediat organele abilitate, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112", a declarat Alina Poiana, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui. 

Munitia a fost ridicata, transportata si depozitata la sediul inspectoratului  in vederea distrugerii.

Sursa: adevarul.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046970 (s)