News Flash:

Proiectul de refacere a infrastructurii de apă și canal din Bârlad, semnat și autorizat

2 Aprilie 2021
324 Vizualizari | 0 Comentarii
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9262 RON (0.0000)
USD: 4.0800 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
164401192 2677427915893356 3498392696077108049 o

Saptamana trecuta la Bârlad, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor din proiectul care prevede reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare, precum și extinderea alimentării cu apă pe un număr total de circa 260 de străzi din localitate. Totodată, Primăria Bârlad a eliberat și autorizația de construcție pentru acest proiect, atât de mult așteptat de zeci de mii de locuitori din municipiu.

Execuția lucrărilor din Proiectul „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești - județul Vaslui” vizează locuitorii din cartierele Centru, Țuguiata, Bariera Puiești (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex Școlar, Munteni, Podeni și Gară. După cum se știe, investiția este coordonată de la nivel județean, de către SC Aquavas SA Vaslui, instituție care a organizat, azi, în incinta clădirii Primăriei Bârlad, o conferință de presă precedată de semnarea contractului de execuție.

„Drumul parcurs până aici de acest important proiect a fost extrem de anevoios și a pus serios la încercare răbdarea noastră, a celor din administrație, dar mai ales a oamenilor care așteaptă de ani de zile apă, canalizare și servicii de calitate. Dar, acum, parcă nici nu mai contează cât am așteptat și ceea ce este cu adevărat important este să vedem lucrările începute cât mai repede. Avem toate asigurările constructorului că lucrarea se bucură de toată seriozitatea și mai ales că vom vedea utilaje în teren imediat ce se termină organizarea de șantier. Prioritate vor avea străzile pe care urmează să facem și noi investiții în infrastructura rutieră și mă refer aici la cele din proiectul de Mobilitate Urbană, respectiv Epureanu, Dragoș Vodă, General Milea, Mihai Viteazu, Colonel Simionescu Sava, Ioan Popescu și Vasile Pârvan. Acestea vor intra la asfaltare imediat după ce se reabilitează rețelele de apă și canal de pe ele. Totodată, pentru că există un constructor la Proiectul «Fazare», cum l-am numit noi pe scurt, am eliberat urgent și autorizația de contruire, întrucât nimeni nu dorește, sub nicio formă, ca acest obiectiv de investiții să mai întârzie. Vreau să mai spun că Proiectul va avea un impact major asupra localității, pentru ca se extinde pe mai bine de jumătate din oraș, motiv pentru care le cerem oamenilor, încă de pe acum, răbdare și înțelegere”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea Contractului de finanțare a proiectului este de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a statului iar 2% vor fi suportați de bugetul local. Obiectivul proiectului este „Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă a populației” și va avea drept rezultat final conectarea la sistemele de alimentare cu apă și canalizare a tuturor cetățenilor din municipiu.


b rlad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2928 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023724 (s)