vineri, 19 aprilie, 2024

Pronosticul unui director bancar: România poate să fie în primele 10 economii la nivelul UE, până la finalul deceniului

Distribuie:

Publicat:

România poate să fie în primele 10 economii până la finalul deceniului la nivelul Uniunii Europene din perspectiva PIB-ului nominal, consideră Andrei Rădulescu, director de Analiză macroeconomică la Banca Transilvania, potrivit Agerpres.

"Îmi menţin o abordare destul de optimistă. Cred că ceea ce am previzionat înainte de pandemie se poate întâmpla în sensul în care România poate, până la finalul deceniului, să fie în primele 10 economii la nivelul Uniunii Europene din perspectiva PIB-ului nominal. Cred că România poate, până la sfârşitul deceniului, să meargă cu PIB per locuitor la paritatea puterii de cumpărare, de la 73%, cât a fost nivelul din 2021, să se apropie de 90 – 100% din media Uniunii Europene. Este foarte posibil acest lucru să se întâmple. Suntem într-un clivaj între lumea euroatlantică şi blocul asiatic, dar noi ca români suntem vitrina lumii euroatlantice şi nucleul dur al acestei lumi euroatlantice nu îşi doreşte instabilitate la graniţe, nici economică, nici politică, nici socială", a spus Andrei Rădulescu, la conferinţa "The global puzzle" privind şocurile cu care s-a confruntat omenirea în ultimii doi ani, eveniment organizat de Oxygen Events.

El a afirmat că blocul euroatlantic va continua să fie din ce în ce mai activ prin investiţii în economia României. Datele pe primele 7 luni din arată o creştere pe investiţiile străine directe de peste 40%, la 5,5 miliarde de euro în perioada ianuarie – iulie.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img