News Flash:

PROPUNERE LEGISLATIVA:Alocatiile de stat vor fi de 450 de lei pentru fiecare copil

27 Noiembrie 2016
2503 Vizualizari | 0 Comentarii
Incepand cu data de 1 ianuarie 2017 se prevede o propunere legislativa de majorare a alocatiei de stat pentru copii. Cuantumul alocatiei se stabileste la valoare lunara de 450 de lei.

Propunerea pentru modificarea si completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii este initiata de senatorul Ionel Agrigoroaei si deputatii Bogdan Diaconu si Marius Isaila, membri ai Partidului Romania Unita (PRU).

"Alocatia de stat pentru copii in cuantumul stabilit va fi cheltuita defalcat: 30% pentru imbracaminte, 30% pentru alimente, 25 pentru bunuri care contribuie la educatie (carti, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educationale", se stipuleaza in actul normativ propus la Senat

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, care citeaza date ale Eurostat, abandonul scolar a ajuns la 18%, iar procentul copiilor cu risc de saracie a ajuns in anul 2015 la 48%, in timp ce media din UE e de 27%.

"Copilul roman trebuie sa simta ca statul roman este preocupat de viitorul lui, de educatia, de sanatatea si bunastarea lui. (…) Statul roman coreleaza alocatia pentru copii cu indicele social de referinta neschimbat de ani de zile. Acest fapt este in total dezacord cu practica europeana in domeniu, care stabileste sume clare care nu se raporteaza la un indice neactualizat. Vedem asadar cum alocatia pentru copii protejeaza bugetul de stat in loc sa vizeze cu adevarat interesul copilului si sa-i asigure suma necesara hranei lunare", sustin initiatorii in expunerea de motive.

Prin aceasta majorare a alocatiei de stat se doreste scaderea procentului privind abandonul scolar si scaderea procentului de 48% a copiilor cu risc de saracie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0963 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033191 (s)