News Flash:

Propunere UNPR: 500 de euro le luna pentru romanii care se intorc in tara

6 Iulie 2015
1574 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorul UNPR Constantin Popa propune acordarea unei indemnizatii lunare de 500 de euro, timp de un an, pentru romanii care se intorc in tara. Ideea i-a venit in urma discutiilor din oamenii din colegiul sau parlamentar, care s-au plans de lipsa cadrelor medicale.scrie stiripesurse.ro

„Prin activitatea mea in Parlamentul Romaniei incerc sa gasesc solutii la aceste probleme stringente ale societatii romanesti. Nu sunt absurd sa spun acum ca statul roman trebuie sa dea bani celor plecati in strainatate sa se intoarca si vreau sa subliniez acest lucru pentru a nu fi inteles gresit. Insa, cand vine vorba de anumite categorii, precum medicii, acolo unde vedem exodul acestora, cred ca trebuie sa vedem ce solutii gasim pentru a-i readuce in tara.

Eu am venit cu o propunere, cea a acordarii unei sume de 500 de euro lunar timp de un an, insa conform unor anumite criterii si pentru anumite categorii profesionale pe care urmeaza sa le stabilim. Este un prim pas spre solutionarea exodului de cadre medicale. Demersul meu este acela de a veni in spatiul public, de a prezenta ideile mele si de a avea un dialog la nivelul societatii civile. Precizez faptul ca toate aceste lucruri sunt la nivel de dezbatere.

Sunt constient ca exista o serie de masuri economice care vor trebui luate. In acelasi timp cred ca suntem obligati sa gasim modalitati prin care sa rezolvam aceste deficiente de la nivelul societatii. In Buzau, spre exemplu, este o mare problema in privinta cadrelor medicale. Sunt sate in care nu exista medici, chiar in spitalul judetean sunt unele posturi cheie care nu sunt ocupate. Asadar, trebuie sa vedem ce solutii sunt”, spune senatorul Constantin Popa.

SURSA
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040922 (s)