News Flash:

Protectia Consumatorilor Vaslui nu mai amendeaza firmele fiindca nu mai are tipizate

31 Octombrie 2013
2215 Vizualizari | 0 Comentarii
Amenda
Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vaslui nu mai amendeaza nicio firma descoperita chiar si cu cele mai grave abateri de la legislatie pe motiv ca institutia nu mai are procesele-verbale tipizate cu regim special prin care agentii economici pot fi sanctionati.

Nicio societate comerciala din judetul Vaslui nu mai poate fi sanctionata de Protectia Consumatorilor dupa ce comisarii institutiei au epuizat in totalitate procesele-verbale tipizate prin care ar putea amenda firmele gasite cu abateri de la legislatia in vigoare. Astfel, pe langa faptul ca inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui nu pot solutiona reclamatiile facute de catre populatie, controalele tematice dictate de la nivel central nu au nici ele finalitate. „Fie ca este vorba de o reclamatie, fie ca sunt derulate actiuni tematice pe anumite produse sau servicii, comisarii nostri merg in control, constata abaterile si le trec in registrul unic de control.

Ulterior, revin la sediul institutiei si, printr-o adresa trimisa prin posta ca recomandata, instiinteaza agentul economic ca se amana finalizarea actiunii de control pana la o data ce va fi comunicata. Din pacate, cel mai dificil este in ceea ce priveste controalele tematice, pe motiv ca nu avem ce raportari sa facem catre Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor, din moment ce nu putem sanctiona pe nimeni“, a declarat seful Protectiei Consumatorilor Vaslui, Constantin Vasilache. Potrivit acestuia, CJPC Vaslui a anuntat Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor inca de acum doua saptamani ca a epuizat procesele-verbale prin care pot fi sanctionati agentii economici. Aceste tipizate sunt tiparite doar la comanda ANPC, in regim special.

comisariatul judetean protectia consumatorilor vaslui cjpc anpc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1546 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044712 (s)