sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Protectia Consumatorului a inchis o fabrica de paine. Amenda uriasa pentru modul cum era produsa painea

Distribuie:

Publicat:

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) a dispus suspendarea activitatii la o fabrica de paine din Constanta, pentru neindeplinirea conditiilor de igiena pe fluxul tehnologic si realizarea unor produse de panificatie neconforme cu eticheta.

De asemenea, potrivit comisarului sef Horia Constantinescu, reprezentantii institutiei au aplicat, luni seara, si o amenda de 22.000 de lei in urma verificarilor efectuate la fabrica respectiva. Conform sursei citate, controlul efectuat la fabrica de paine si specialitati de patiserie Balbo a fost initiat in urma identificarii unui lot de produse transportate si depozitate in ambalaje neigienice.

"Am descoperit intamplator lotul de marfa la un magazin si ulterior am facut o vizita la fabrica. Aici am gasit mizerie pe toata linia tehnologica, lazi mizerabile pentru transportul painii si o linie de igienizare scoasa din functiune. Specialitatile de panificatie precum cornuri umplute cu ciocolata, cu gemuri de fructe etc erau de fapt asortate cu o pasta vegetala incerta, fara a prezenta calitatile produselor de origine, inscrise pe etichete, iar personalul avea manusi sanitare", a declarat Horia Constantinescu. Inspectorii CJPC au dispus suspendarea activitatii fabricii de paine pana la finalizarea anchetei si oprirea de la comercializare a stocului de produse.

sursa: ziare.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img