joi, 18 aprilie, 2024

Protejeaza-ti inima cu miere si ceapa

Distribuie:

Publicat:

Folosita preponderent la gatit, ceapa are efecte antiinflamatorii, antibacteriene, antianemice, antiseptice, depurative, antiinfectioase, iar alaturi de mierea de albine, formeaza un produs benefic sistemului cardiovascular si nervos. Pentru preparare aveti nevoie de 300 g de miere de albine de munte, organica, si un kilogram de ceapa rosie. Ceapa curatata si spalata se da prin masina de tocat, storcatorul de fructe si legume sau robotul de bucatarie, iar cand obtineti 600 ml de suc limpede se pune intr-un vas din sticla si se adauga mierea de albine, omogenizand. Produsul se pastreaza la frigider.

Metoda de administrare: se consuma cate 50 ml de suc de ceapa cu miere de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale, timp de 30 de zile, dupa care se face pauza 7 zile si se poate relua, la nevoie. Pe langa beneficiile pe care le aduce sistemului cardiovascular, cura mai este recomandata si persoanelor care sufera de varice, astenie, congestie cerebrala, arteroscleroza, oboseala, epuizare. Persoanele care sufera de diabet, duodenita, gastrita, ulcer nu vor urma aceasta cura.

Totodata, ceapa este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru prevenirea sau combaterea caderii parului. Sulful din compozitia acesteia ajuta la o mai buna circulatie a sangelui, stimuland foliculii si contribuind la cresterea parului. Ai nevoie de sucul proaspat stors de la o ceapa de marime medie, 1-2 lingurite de miere si cateva picaturi de ulei esential. intr-un recipient curat, se adauga sucul de ceapa, peste care se toarna 1-2 lingurite de miere si cateva picaturi de ulei esential de lavanda, de rozmarin, apa de trandafir sau suc de lamaie (pentru a taia din mirosul neplacut). Cu acest amestec se maseaza usor radacina parului, timp de 10 minute. Se poate masa tot scalpul sau doar zona in care parul cade cel mai mult. Se lasa sa actioneze minimum 2-3 ore, acoperind parul (dupa finalizarea masajului) cu o punga sau o casca pentru par. Apoi se spala parul in mod obisnuit. Pentru ca tratamentul sa dea roade, el va fi repetat de 2-3 ori pe saptamana, pe o durata de minimum 2 luni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img